Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oškrábané stěny v paneláku- čím naštukovat?

Od: sinfra* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu - v paneláku provádíme rekonstrukci bytu a oškrábali jsme nánosy vápna ze stěn -já bych osobně napenetroval - a potom to naštukoval a rozfilcoval - kamarád říkal že lepší bude napenetrovat a natáhnout finální brousitelnou stěrku - nevím moc se mi to nezdá -asi to nebude mít zrno že?Je to vůbec vhodné v mém případě? Děkuji všem za odpovšd.

Šindelář

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Také se mi nezdá použít na panel štuk. Ale šel bych do dobrých stavebnin a tam by mi určitě řekli , jak to dělají jiní.

hodnocení

0x

jemný kupovaný štuk ke smísení s vodou, před tím penetrace a nechat ji vyschout, nebyl problém.

stirecek*
hodnocení

0x
To záleží, jestli to chceš mít hladké nebo zrnite.

hodnocení

0x

Standartní postup jak to dělám-oškrábaná stěna paneláku na beton,penetrace DUVILAX, do čerstvého! natáhnu štuk, nechám do druhého dne a pak natáhnu opět vrstvu štuku ,ketrou již zafilcuji! Dvě vrstvy proto,že první to srovnám -překryje místa kde starý štuk zůstal.Jinak duvilax se dává proto, že formy na panely impregnují něčím mastným /fermež?/ a pak se může stát,že po čase se štuk loupe,zejména při škrábání malůvky!Jinak pokud to není na beton ,ale na jádrovou omítku,tak žádnou drahou penetraci je to zbytečnost,stačí "penetrace vodou"!

jabraka*
hodnocení

0x

žádné penetrace,pouižij finální stěrku,nanes širokou špachtlí,nebo hladítkem.Pokud bude příliš hustá a tuhá,dá se naředit interierovou barvou.Po zaschnutí přebrousíš brusnou síťkou a můžeš malovat.Já používám následně tapetu Perkrusta(s dřevitou drtí),vytvářející stejnoměrnou strukturu.Ta se následně běžným způsobem namaluje interierovou barvou.Povrch se může následně vymalovat až pětkrát,

JABRAKA

host*
hodnocení

0x

Na panelech nánosy vápna? Takže už to někdo štukoval?

Pokud to jsou panely s nalepenými papírovými tapetami, tak se tapety důkladně oškrábou na sucho i na mokro, stěny se umyjí, napenetrují, někdo používá Sakret, dá si kafe, malou svačinku a pak natáhne Keraštuk, normálně rozfilcovat a za dva dny se dá vymalovat. Také záleží na podkladu, některé panely sají hodně, některé méně, také na počasí, jestli je vlhko, sucho, horko nebo jestli se to dělá v zimě, ale to jsou jen malé odchylky. Co se času týče, každý to chce mít brzo, aby neměl dlouho nepořádek a prach v bytě, ale vyplatí se věnovat hodně péče podkladu.

jabraka*
hodnocení

0x

Penetrovat na panelu,kde byly tapety je nesmysl.Lepidlo naimpregnuje panel natolik,že přidávat další jen dělá dělicí vrstvu,ta štuk odděluje od stěny.O to líp pak odpadne.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]