Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystehovani z bytu

Od: simi11111 odpovědí: 3 změna:

Dobry den,nez navstivim pravnika ,mam jednu otazecku.Novy majitele koupili dum ve kterem bydlim jiz 17 let a chteji me za kazdou cenu vystehovat,udavaji jediny duvod za ktery me chteji vystehovat "havarejni stav domu" jelikoz ja vim,uz od mesta ,ze tomu tak neni ,mohu na ne podat zalobu to taky chapu,jen by me jeste zajimalo to,kdyz by prohrali,jestli mi tedy za dobu rekonstrukce mi maji najit prozatimni bydleni a ja se pak mohu nastehovat zpet,mam tady smlouvu na dobu neurcitou.zajima me to jen z toho duvodu jestli s nima mohu vyjednavat,dala jsem do tohoto bytu statisice za rekonstrukci,chteji mi dat jen odstupne za 12 mesicu,tak bych chtela vedet jestli je mozne to,na co se ptam,ze bych alespon mohla ziskat trochu casu a mozna by mi pristoupili na podminky,uz mi tady zacli vyhrozovat,ze mi zaterasi dvere atd atd.. dekuji vsem co se vyznaji a dokazou poradit,preji hezky zbytek dne

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je zbytečné se ptát, co by bylo, kdyby majitelé prohráli, protože oni neprohrajou. Podle občanského zákoníku Vám můžou dát výpověď bez udání důvodu a žádné náhradní bydlení Vám shánět nemusí. Co jste do bytu (který Vám nepatří) vrazila, nikoho nezajímá. To je Váš problém. Nikdo Vás do toho nenutil. Takže se snažte s majitelem dohodnout na rozumném kompromisu, jinak máte smůlu.

uska*
hodnocení

2x

Pokuste se dohodnout s majiteli. Budou-li chtít z domu vás dřív nebo později dostanou. Po dobrém s nimi jednejte a alespoň část vložených prostředků získejte zpět. Na havarijní stav domu si vždy obstarají doklady. Vy chcete podat žalobu a máte doklad o čem? Že jedna paní povídala ...hm, to vám stačit nebude.

Pochopte také nové majitele. Vlastní dům a pokud budou potřebovat ubytovat sebe nebo rodinu nebo v domě podnikat, tak vždy mají přednost před vámi. Pokud zůstanete, znepříjemní vám natolik život, že i bez odstupného se ráda odstěhujete. Dům byl na prodej, mohla jste jej také koupit, ne? Byla byste vlastníkem a pak mohla rozhodovat, kdo bude v domě bydlet.

iz*
hodnocení

1x

Já si myslím, že nabídka odstupného za 12 měsíců je víc než slušná (radila bych ji vzít a najít si jiný byt).Majitel bytu má právo Vám dát výpověď (i bez uvedení důvodu, ale rekonstrukce domu podle mne důvodem je) s tříměsíční výpovědní dobou. Po ní budete muset byt uvolnit. Jestli jste byt rekonstruovali bez dohody s majitelem, může po Vás majitel navíc požadovat uvedení do původního stavu.

V soudním sporu podle mne jen zbytečně "utopíte" peníze ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]