Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz, na vyjímku v územním plánu. Vlastním pozemek, který není v územním plánu zahrnut jako stavební pozemek, avšak sousedí s pozemky zastavěné části obce. Přes cestu je nyní pole/pozemek, který obec plánuje rozparcelovat a vybudovat novou zástavbu. Tento obecní pozemek je již v územním plánu schválen jako stavební. Ten můj je přímo naproti. Je možné zažádat o vyjímku v územním plánu mého pozemku na stavební pozemek, když obec nový územní plán bude mít cca za 3roky? Případně je to někde v zákonně ošetřeno a jak postupovat?
Děkuji za odpověď
Já bych udělal hloupého - podal bych volnou formou žádost na příslušný OÚ a požádal o zařazení mého pozemku do územního plánu jako pozemek stavební a uveďl výše popsané skutečnosti.A oni Vám musí fudovaně odpovědět co a jak. Zřejmě když se dělal územní plán obce, byly tam zahrnuty jen pozemky v jejím vlastnictví a Vy jste se to nepožadoval, protože jste třeba uvažoval, že o charakteru soukromého vlastnictví můžete rozhodovat sám a že stačí změnu provést jen zápisem na KÚ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.