Nejste přihlášen/a.
Hezký den.
Můj kolega z práce, nemá internet a poprosil mě,abych se podívala na nějaké desky ,které chce použít na chatě,asi na střechu u verandy. Jenomže těch vlnitých desek,je tam tolik,že nevím,které má na mysli a on sám neví,jaký je to materiál. Něco podobného jako neprůhledný plast. Tak snad nějaký šikovný kutil nám poradí. Délka 2m 50 cm a šíře 1 m 5 cm. Děkuji.
Pokud to má být neprůhledný, tak bych místo plastu volil poplastovaný plech...
Například satjam, lindab, ruukki, atd... mnohem lepší parametry, větší živostnost a možná i lepší cena.
Mají je v baukrámech 2m nebo se nechají objednat za stejné peníze i na míru.
doplněno 12.03.15 15:07:Plastové jsou buď bitumen, pvc, polykarbonát.
Nicméně všechny po pár letech křehnou, začnou praskat a kroutit se.
Takže jestli to opravdu nemusí být průhledné, volte plech.
doplněno 12.03.15 15:13:UV filtr mají všechny plastové střešní krytiny, nicméně to co jsem popsal se běžně děje a žádný UV filtr není tak účinný aby tomu zabránil.
On chtěl něco jako z platu,polykarbonát, nebo něco takového.
doplněno 12.03.15 15:11:Pán chce něco s UV filtrem, tak mu nebudu vnucovat plech Děkuji
Myslím,že pán chtěl asi něco takového
doplněno 12.03.15 15:44: Zkusím mu to nabídnout ,ale těžko mu to budu vysvětlovat, když se na to nemůže podívat
Dobrý den, ten UV filtr znamená, že ten materiál je odolný slunečnímu záření - není to ochrana člověka před tím zářením (zvláště u neprůhledné desky). Já bych byl také pro plech a UV záření neřešil. Zdravím!
doplněno 12.03.15 15:38:hankas - tak to zkuste nabídnout a ať se pán rozhodne. Jsou tam zcela čiré a potom ty méně světlopropustné. Zcela neprůhledné to není.
doplněno 12.03.15 15:48:hankas - jestli máte možnost, tak tu stránku vytiskněte a ukažte.
doplněno 12.03.15 16:07:hankas - můžete i zkusit obrazovku vyfotit mobilem a ukázat potom jenom obrázek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.