Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz lednice naležato?

Od: nopember® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, lze kombinovaná lednice převážet naležato? Viděl sem lednici převážet nastojaka v přívěsu, ale nezdá se mi to stabilní. 2 metry je dost.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

6x

nám ji přivezli naležato a doporučili 24h nechat stát bez zapnutí aby se ustálila , pak teprve uvézt do provozu

hodnocení

3x

Chladničky sa prepravujú na stojato preto,aby sa chladiacie médium neprelialo tam kam nemá lebo by došlo k poškodeniu chladničky.

hodnocení

2x

Asi tak...Když se lednice nechá po převozu aspoň 24h vklidu, tak není důvod vozit jí nastojato.

Kam by se co mělo přelít a zamíchat?

Maximálně chladivo nateče do výměníku, a během toho čekání před znovuzapnutím zase nateče zpět do kompresoru...

lednickar
hodnocení

2x

Lednice se oficiálně má převážet na stojato. Tak je to přepravováno od výrobců do skladů a pak dále. stačí číst v symbolech na kartonu orig. balení. tzn. šipky, možnost stohování, uchopení hydraul. kleštěmi odkud kam a jakým tlakem. přední zadní starna, přepravní strana při pužití rudla atd. viděl jsem několikrát kamionové i vlakové přepravy renomovaných značek a všichni přepravují nastojato. dokonce je to kontrolováno při nakládkách a pokud se objeví špatně naložený kus, tak se to řeší.

vyjímku jsem viděl u Electroluxu, kde se lednice převáží na boku, nezatížená a je to označeno na balení černým kolečkem, které musí být v danou chvíli z pohledu a rozhodně je to přeprava na boku (vnitřní výbava je fixována lepenkou a polyšem), nikdy ne na dveřích nebo zádech (motor, mřížka chlazení). sám jsem několikrát převážel svoji lednici naležato na boku a po hodině stání zapnul a vše v pohodě.

hodnocení

1x

Lednici můžete převážet i položenou na zadní straně - naležato.

doplněno 11.03.15 20:39:

to snad jo ,jediný důvod proč ne? Jedině když není original zabalena tak na bok, aby se nepokřiva žebra.

Nebo se tam snad něco pomíchá?A co?A jak to vozí opraváři,mají dodávky cca 2,20m vysoké?

doplněno 11.03.15 22:08:

Tak kompresor se může poškodit i nastojato (ale to by musela letět z druhého patra:)) ucpat tam není co ani čím chladivo a mazivo je smícháno dohromady a hermeticky uzavřeno v okruhu

Převážet lednici naležato snad ne!

Lednice se běžně převáží i naležato. On ten okruh chladiva je uzavřený, takže se nemá co kam vylít a to, že nateče kapalné chladivo do výparníku není problém. Proto je přesná je taky odpověď, že po převozu je třeba lednici nechat den v klidu - nezapínat!

majsterjoe*

Převážet lednici naležato až když není jiná možnost. Za prvé může dojít k poškození kompresoru a za druhé, může dojít k rozlití oleje mimo kompresor a následném přicpání okruhu chlazení, které se ale může projevit za nějakou dobu.

hodnocení

0x

Nastojáka. Nutno ji přes vršek zakotvit upínacím pásem.

Převoz lednice naležato?

stanisla
hodnocení

0x

Již jsem převážel 2x kombinovanou ledničku LIEBHER v autě se sklopenými sedadli pod úhlem ca 15 st. Po vyvážení a odstátí ca 4 hod. zapnutá a funguje bez závad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma převoz lednice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]