Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlazba vs sokl

Od: capino odpovědí: 6 změna:

Zdravim, jen co se otepli, chtel bych na terase lepit keramickou dlazbu. Terasa je betonova a ze dvou stran je obvodova zed domu, ktera je zateplena a dole je udelany odskok (sokl) kam prijde jeste XPS. Mam nejdriv nalepit dlazbu a az pak delat sokl - takze by byla dlazba pod XPS, nebo nejdriv lepit XPS na zed a az pak dlazbu?

doplněno 12.03.15 16:50:

Abych to tedy upresnil - terasa je jiz vybetonovana sa spadem a beton je v podstate az ke zdi, takze xps bude jen smerem nahoru. Jde mi o to, jestli dat nejdriv dlazbu a pak teprv xps, takze dlazba by byla podsunuta pod xps a nebo nejdriv dat xps a k nemu prirazit dlazbu. Protoze mi na terasu bude zatim prset, tak mi jde predevsim o pripadnou vlhkost. V koupelne se vetsinou dava nejdriv dlazba a pak tepr na zed obklady, tady bych to videl stejne, co myslite?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak,aby dlažba šla pod sokel a aby bol trošku spád od sokla von.

hodnocení

0x

No vzhledem k tomu, že to XPS má izolovat ten sokl a "zima" nekončí s úrovní terénu, bych ten XPS dal aspoň 0,5m pod terén, nopovka atd.
Takže za mě XPS a pak k němu dlažbu, kterou třeba můžete nalepitv pásu i kousek na XPS.
S vyspádováním souhlasím.

hodnocení

0x

capino, můj návrh je, nalepit XPS, bez noponky, páč ta nic neřeší a jen vynaložené peníze a práce. Pak teprve povrchové úpravy a dlažbu. Můžete dát foto, zdali si dobře rozumíme?

doplněno 12.03.15 17:54:

dejte foto!

jabraka*
hodnocení

0x

V Lídlu i v Kauflandu jsem viděl dřevěné dlaždice.Na terasu se mi zdají mnohem lepší,jako keramika.

JABRAKA

Jabraka, vite, jakou maji zivotnost a jak se udrzuji? Ja by jsem hadal, ze pekne vydrzi tak rok, ale treba se pletu

hodnocení

0x

XPS co nejhloubeji. ja mam zapusteny XPS na vysku. Vysvetleni tepelnych mostu treba zde:

isover.cz/...

Jinak nopovka jak tam majni nadoceni mi take prijde zbytecna, nechrani hydroizolaci proti prorazeni a XPS je jedno, jestli na ni tlaci kameny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]