Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemalování barevné stěny na bílo

Od: becka* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, potřebuji přemalovat zeď, která je nyní výrazně oranžová na bílo. Kolik mám počítat nátěrů - vrstev? Je nějaký tip barvy, který kryje lépe?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robert*
hodnocení

0x

Ahoj.Je to pár dnů,co jsme mali byt po rekonstrukci.Hrozné křiklavé červené a modré barvy.Stačily dva nátěry Primalexem plus.Před tím ale kontola,zda není třeba škrábat ,opavy prasklin a před samotným nátěrem penetrace.

repkin*
hodnocení

0x

Pokud je co, tak bych to namočil teplou mýdlovou vodou a oškrábal.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlépe je po prvním nátěru válečkem počkat,až nátěr dokonale uschne a pak natřít podruhé.Je potřeba pracovat rychle,aby se nátěry bemohly promíchat.

JABRAKA

hodnocení

0x

jednoznačně oškrábat, mám tu zelenou, a ani na po 6té nezmizela.

doplněno 11.03.15 19:43:

vrstvení je nesmysl ! nejlepší je čistý nový podklad bez hafo nátěrů.

pfpetr*
Kvlitni barvou max 2 natery i na černé zdi. Npr barvy Caparol.

alecram*
hodnocení

0x

Natřít penertrací a potom vymalovat.Barva už neprosvítá

hodnocení

0x

becky, přidám svoji zkušenost...

V pokoji, stěna oškrábaná malba, 8! nátěrů Supermalbou, mezi tím 3x různé penetrace, stále prosvítá červená barva, která je nasáklá v omítce. (zde se snad musí otlouci omítka)

V jiném bytě, hodně tmavě fialová barva, 2x nátěr Supermalbou a je stěna bílá!

doplněno 12.03.15 12:41:

Ano, Pavlos, asi něco takového, páč je to malba více jak 38 let stará...já to dávno předtím přetapetoval, ale i přes bílou aranžérskou tapetu to místy prosvítalo..

pokud to pořád prosvítá tak to vypadá že to bylo kdysi vymalováno anilinovymi barvami.tenkrat se s nimi hodně malovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]