Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanalizacni klapka

Od: martondra odpovědí: 15 změna:

Cau chtel bych se poradit jakou mam pouzit kanalizacni klapku

vodo-plasttop.cz/...

vodo-plasttop.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jak to máme člověče dobrá vědět..

Dražší typ klapky je dvojitý a je tedy bezpečnější..

Jde o to pro jaký účel klapku potřebujete..a také hlavně o to, zda víte jak klapku správně namontovat, resp. do kterého místa kanalizace, protože 80% klapek je namontovaných špatně..a potom jsou k ničemu.

martondra
hodnocení

Klapku chci kdyz budou deste aby se mi nahodou nevytopil dum

Kanalizacni klapka

To chápu, ale záleží na celkové topologii kanalizace.

Jestli je dům podsklepen, kde jsou stoupačky kanalizace..., dešťové vody z domu musí být napojeny až za zpětnou klapku..atd. Splaškové vody z vyšších pater se napojují až za zpetnou klapku..

Pokud to chcete mít správně, tak ne ve stylu "Pepo hoď tu klapku do výkopu"..

martondra
hodnocení

Dum je jen prizemni a destovka bude svedena do jimky.Okolni domy budou mit destovky svedenou do kanalizace tak proto chci tu klapku

repkin*

Uvažoval jste o využití dešťové vody přinejmenším k zalévání zahrady? V lepším případě se s ní dá splachovat a prát v ní. Samozřejmě se to vyplatí pouze v případě stavby svépomocí a pouze u stavby nového nebo komplet rekonstrukce starého domu.

No..a je vůbec reálné, aby vzhledem k výškovým a dalším technickým poměrům (nadmořské výšky kanalizace, terénu, okolí, domu...atd) vůbec k zpětnému vzdutí vody v kanalizaci mohlo dojít?

Prodejce Vám určitě rád tu klapku prodá.,, ale je otázka zda to má, nebo nemá smysl..To ovšem z Vašeho obrázku nepoznám.

klapka

Tak já bych třeba potřeboval něco vložit do kameniny průměr 150 co je v mírném spádu. Kvůli potkanům. Ty mrchy pokousali i plastovou gulu a nastěhovali se do sklepa.

repkin*

Ve sklepě mám ještě litinu a je tam taky klapka, bohužel si nevybavím jak vypadá, ale bude buďto železná, nebo kovová.

doplněno 11.03.15 12:11:

možná trival.cz/...

Může být i nerezová..(většina kvalitních plastových klapek má uvnitř talíř z nerezu), nebo litinová.

Je to ale samozřejmě o ceně..

klapka

Blbě se bude vysazovat. Kameninu jedině přeříznout

Což o to, vsadit by šla do kameniny i litinová klapka..Ale jedna věc je technická (to lze vyřešit) a druhá je ekonomická..

Platit by se to většině lidí jistě nechtělo..Bylo by to velmi drahé..

hodnocení

0x

Já když jsem se rozhodoval o zpětné klapce, tak mi pracovník VAKu naznačil že je úplně jedno jestli klapku mám nebo ne, že stejně voda vyteče na povrch kanálama a pak doputuje až ke mě...

Takže jsem vzal obyčejnou jednoduchou klapku, aby to alespoň chvíli teklo do domu venkem a ne vnitřkem.

doplněno 11.03.15 14:02:

Ano, samozřejmě se to vztahuje pouze na můj případ a každá stavba je jiná, takže záleží na umístění domu vůči kanalizaci.

Ale takhle to přece nelze říct..

Ve Vašem konkrétním případě možná (opravdu možná) ano..Ale to nemusí platit u další konkrétní stavby.

Nicméně k tomu aby se dala posoudit oprávněnost investice do zpetné klapky, je toho potřeba vědět daleko více.

repkin*

Nemělo by to být součástí inženýrských síté v projektu domu?

doplněno 11.03.15 13:40:

Tak jsem to myslel, proto se divím, že to tazatel nemá v projektu, popř. bych se ptal projektanta, zda s tím počítal, popř. proč to tam není.

Pokud to dělá ten kdo tomu rozumí, potom ano..(a pokud uváží, že je to opodstatněné).

doplněno 11.03.15 13:38:

Nicméně nejedná se o PD inženýrských sítí, ale o PD přípojek a vnitřních instalací domu...abych to napsal přesně.

doplněno 11.03.15 13:54:

Zpravidla to tam není proto, že PD je za "nejnižší možnou cenu" a u RD i řemesla často dělá stavař.., aby to nemusel subdodavatelům platit..Nebo investor PD řemesla vůbec nechce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]