Nejste přihlášen/a.
Ahoj
mám v RD domě (v přízemí částečně podsklepený) 8cm polystyren na to folii a vylitej anhydryd.Až anhydryd vyschne, chci dát lam. podlahu. Přemýšlel jsem, že pod laminát dám 4 nebo 5 mm hobru (mirelon nechci, prý se vyšlape a hobra je cenově nastejno jako izo floor), ale nevím, zda dát mezi hobru a anhydryd parotěsnou folii. Podlahové topení nemám. Někdo říká, že by se to pod ní rosilo a poškodilo by to anhydryd + by se tam držela plíseš a někdo říká, že tam musí být jinak půjde vlhkost do laminátu (mluvili o nějaké spodní vlhkosti v anhydrydu. Kde je teda pravda?
Díky za rady.
Kde je pravda? Ve fyzice.
8cm polyše, ten je nepropustný, na něm igelit, rovněž nepropustný, anhydrid, který vyschne, pak dáte hodbru, a plovoučku.
Aby se to tam rosilo, musí být splněny fyzikální zákony. Rosení předpokládáte nad parotěsem, nebo pod parotěsem a proč?
Jaká vlhkost a odkud by měla jít do laminátu, (ten je nasáklivý?). Jak ochráníte laminát od vlhkosti v místnosti, kde se pohybuje vlhkost 40-70%?
Kolik % vlhkosti předpokládáte, že bude dole?
Místo odpovědí, jsem dal spoustu otázek, víte proč? Aby jste tu správnou odpověď našel(a) sama.
Můj názor je ten, že není třeba dávat dva parotěsy.
ahoj.Anhydryd má tendeci hodně sát vodu,ale ne vlhkostní z okolí.Spodní vlhkost ve vyschlém anhydrydu je blbost,když máš pokoj normálně vytápěný.Vlhkost se přes separační folii nemá jak dostat do anhydrydu.Samozřejmě za předpokladu,že je folie správně položená a spoje slepeny.Parotěsku mezi hobru a folii dávat nemusíš.
Složení podlahy v přízemí nedává důvod k pouřití parozábrany.Zabránit pronikání vlhkosti do podlahy musí hydroizolace.Pokud je pod podlahou sklep,tak zespodu tepelná izolace a na ní zespodu štuk,parozánrana tam je zbytečná.Nahoře pak pod plovoučkou cokoliv,protože kročejová izolace snad jen pro krtky.Pokud bys měl obavy,že by tam mohla být vlhkost,tak bych dal jen silnější PE folii.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.