Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer , potřeboval bych poradit na kolik stupnů se rozhřívá Polyfúzní svářečka a jak dlouho se nahřívají trubky plastové a kolínka . Děkuji za odpověd .
Zdravím. Pozor nezaměnit PE a PPR -odlišné teploty. Pročítal jsem si ten návod , kterýtady předložil kolega. Není špatný , ale nesouhlasil bych tak úplně s těmi časy nahřívání. Asi to bude sedět u nové svářečky a dané teplotě okolí.Tzv v laboratorních podmínkách. Vám bych doporučil pokud jste to nikdy nedělal si napřed udělat několik zkušebních svárů a potom začít prvně svařovat krátké kousky , kde můžete nahlédnout dovnitř trubky a aspoň vizuálně zkontrolovat svár. Po pár svárech fouknout do trubky , jestli se vám nepodařilo to provařit durch-zašpuntovat.Stává se při dlouhém nahřívání u slabších trubek. Každopádně u vás tlakovou zkoušku. Ze zkušenosti nekupuji trubky , které byly vyrobeny v období mrazu - kluci s tim ve skladech mlátí o zem a v mrazech jsou křehké. Datum je napsáno na trubce. Hodně zdaru.
par sekund, treba 3-5 podle tloustky, udelejte si zkusebni svar, pak uz to poznate podle zmeknuti plastu, ucpat to fakt pri svareni jentak nejde, to by muselo byt fakt hovado bez citu resp vsi silou to zarvat by musel
, zmerte si vzdalenost vnitrku a udelejte si rysku na trubce, teplotu uz ani nevim, steloval jsem si to podle potreby, myslim ze 300C, radsi kouknete na tabulku
jinak se toho nemusite vubec bat je to super easy pokud nejste uplne kopyto
udelejte si zkusebni svar a uvidite
PPR, průměr 20 cca 10sek. průměr 25 cca 20sek. Dělal jsem takto celý barák a neteče mi ani po tolika letech ani jeden spoj. Udělajte si opravdu pár(10-30) zkušebních svárů. Ty tvarovky které při tom zahodíte, nestojí tolik, a alespoň se to naučíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.