Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polyfúzní svářečka

Od: hurikan* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer , potřeboval bych poradit na kolik stupnů se rozhřívá Polyfúzní svářečka a jak dlouho se nahřívají trubky plastové a kolínka . Děkuji za odpověd .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

3x

Zdravím. Pozor nezaměnit PE a PPR -odlišné teploty. Pročítal jsem si ten návod , kterýtady předložil kolega. Není špatný , ale nesouhlasil bych tak úplně s těmi časy nahřívání. Asi to bude sedět u nové svářečky a dané teplotě okolí.Tzv v laboratorních podmínkách. Vám bych doporučil pokud jste to nikdy nedělal si napřed udělat několik zkušebních svárů a potom začít prvně svařovat krátké kousky , kde můžete nahlédnout dovnitř trubky a aspoň vizuálně zkontrolovat svár. Po pár svárech fouknout do trubky , jestli se vám nepodařilo to provařit durch-zašpuntovat.Stává se při dlouhém nahřívání u slabších trubek. Každopádně u vás tlakovou zkoušku. Ze zkušenosti nekupuji trubky , které byly vyrobeny v období mrazu - kluci s tim ve skladech mlátí o zem a v mrazech jsou křehké. Datum je napsáno na trubce. Hodně zdaru.

hurikan*
hodnocení

Děkuji za odpověd ,svářečku mám poprvé vždy se mě líbilo když stím někdo pracoval. Hezká čistá práce .už jsem pár skušebních sváru udělal a myslím že to půjde .;)jako profík .

joudic*
hodnocení

3x

par sekund, treba 3-5 podle tloustky, udelejte si zkusebni svar, pak uz to poznate podle zmeknuti plastu, ucpat to fakt pri svareni jentak nejde, to by muselo byt fakt hovado bez citu :) resp vsi silou to zarvat by musel :) , zmerte si vzdalenost vnitrku a udelejte si rysku na trubce, teplotu uz ani nevim, steloval jsem si to podle potreby, myslim ze 300C, radsi kouknete na tabulku :) jinak se toho nemusite vubec bat je to super easy pokud nejste uplne kopyto :) udelejte si zkusebni svar a uvidite ;)

hurikan*
hodnocení

Děkuji pár sváru jsem už udělal a kopyto fakt nejsem i žena mě pochválila *smich*

hodnocení

0x

zdravím, tady.

hurikan*
hodnocení

Děkuji moc *palec*

kudykam
hodnocení

0x

PPR, průměr 20 cca 10sek. průměr 25 cca 20sek. Dělal jsem takto celý barák a neteče mi ani po tolika letech ani jeden spoj. Udělajte si opravdu pár(10-30) zkušebních svárů. Ty tvarovky které při tom zahodíte, nestojí tolik, a alespoň se to naučíte.

pfpetr*
Průměr je 2 vteřiny na 1mm síly steny trubky. Slabší svarecky 500w teplota max a rychle za sebou max 2 spoje. Další až se opět nahreje a zhasne kontrolka. S trubkou netocit. Na tubce si označit 15mm hloubku jako kontrolu dostateneho zasunuti do orechu
hurikan*
11.03.15 19:45
hodnocení

děkuji*palec*

hurikan*
11.03.15 19:51
hodnocení

*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]