Nejste přihlášen/a.
Mám kombinovaný bojler na ohřev vody - asi 3 roky. poslední dobou, asi tak 1x za měsíc mi začne téct voda vnitřkem pláště bojleru, nevidím odkud. Valí to normálně i přes spodní ryt elektroovládání. Když to zastavím - přívod vody, tak po několika hodinách to můžu pustit znovu a je to dobré. Takhle se mi to opakovalo již 3 x - nevíte, kde může být problém? podle mě rozhodně není prasklý, ani děravý.
Instalatéři se chtějí vždycky domlouvat, ale neporadí. Pak nepřijedou, ... šmejdi. Cítí prachy a nejraději by nechali vyměnit celý bojler.
Zdravím , ono se v tomto opravdu těžko radí. Bojler je tlaková nádoba a jako taková spadá pod určité předpisy. Vy můžete udělat pouze jednu věc a to zkontrolovat jestli vám neteče kolem šroubení a to jak napojení na topný systém , napojení studené a tuv ( což u vás asi ne jelikož to teče ,,zhora " ) . a dále zkontrolovat přírubu. Potom ještě můžete změřit tlak a ten snížit pomocí redukčního ventilu na vámi nejnižší únosný tlak. To je asi tak vše co pro to můžete dělat. V případě výměny doporučuji značku Dražice a velikost si spočítáte jednoduše dle směšovací rovnice. Hodně štěstí .
Alfieri, mám doma instalatéra a dle zkušeností bych radila opravdu výměnu. Nevím jestli máte Dražice nebo Tatramat, ale tatramat to občas dělá a zvlášť u nynějších koupí. Stává se to hlavně při natlakování, tzn, že jakmile vypnete vodu, tak to přestane a začne zas až když je tak určitý tlak, bývá to hlavně ve svárech vnitřku. Třeba vám někdo poradí jinak, ale za mě...výměna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.