Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vložku pro turbokotel

Od: onbike odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chci se zeptat jakou vložku je vhodné použit pro turbokotel, který chci připojit do kominu vyvložkovaného hliníkem.
Dostal jsem turbokotel, ale odvod splodin skrz zed´ není bohužel možné. Lze ho připojit i do komínu?

Děkuji za reakci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pcmani*
hodnocení

0x

to by jste musel táhnout odkouření přes celý komín a délka je se mi zdá omezená to by se fin. nevyplatilo proč nemůžete přes zed? jak vysoký je komín průměr komínu a už na něj nic nepřipojíte

onbike
Pres zed by slo jedine k sousedum na dvur.. To by se jim asi moc nelibilo :(. Je nejaka vyhlaska do jakych prostor muze byt a jak daleko odkoureni umisteno? Napr. Vzdalenost od oken atd..?
Jinak komin je vysoky cca 8 m a prumer tak 100mm
Diky

hodnocení

0x

o aký kotol sa jedná? Niektoré typy kotlov výrobca výraba ako do komína a domontuje tam ventilátor a je z neho turbo kotol,tak či nieje tam možnosť odstránenia turba,ako vložku pokračujte hliníkom.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pro to Turbo je limitních asi 5 metrů. Když je na něm koleno, tak se to zkracuje na 4m. Proč by to mělo vadit sousedům? Přímo nad výdechem, by neměly být okna. Když vymyslíš rozumnou možnou cestu, tak by to třeba šlo. Já to mám 0.5m na každou stranu od toho výdechu a okna jsou asi ve výši 1.7m.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]