Nejste přihlášen/a.
Dobrej, zajímá mě, jak dlouho vám vydrží horká voda v bojleru. Jde mi o to, že já mám 200l bojler, natopím a pak prakticky není žádný odběr a voda je ráno na studeném ukazateli. Respektive něco málo pod střední hranici mezi teplou a studenou vodou, tak jestli je to normální...jinak veškeré přívodní potrubí mám zaizolované
Mám stejný bojler pro dvě rodiny a když dělám údržbu, tak po vypnutí musím čekat 24h než teče studená voda. Pokud natopíte a je minimální odbět a ráno teče studená voda, tak je něco špatného. Bez velkých útrav bych nechal natopený kotel a vypnul k němu přívod vody, zda do rána zůstane stejná teplota. Měla by. Pokud bude stejná teplota, tak asi malý odběr není a namontovat průtokový měřič vody a zjistit kolik skutečnš proteče vody. Pokud klesne teplota, tak je někde hrubě porušená izolace.
doplněno 08.03.15 20:41:Pak už jen vadný ukazatel.
hmm to je zajímavé. Ovšem netuším, kam by se ta voda mohla ztrácet. zpětná klapka funguje, to vím jistě, vše u bojleru je izolované..Prostě večer natopím kotlem na tuhá paliva (jistič k bojleru mám přes zimu vypnutý). Ručička ukazatele teploty se dostane cca do půlky červené barvy na ukazateli a ráno když jdu do práce, tak už je ručička přesně na půlce mezi horkou a studenou vodou. A to je cca 8 hodin od vyhasnutí kotle
Ano mám bojler dražice... a je pravdou, že teploměr nedávno málem upadl a musel jsem ho přilepit. To teda nemaj moc dobře vymyšlené. Pokud je to tím teploměrem, dá se vyměnit za nějaký kvalitní nebo je to prostě pasé?
Bojler se vybíjí do systému.
Tak to mám pořešené já. 3 obrázek je průběh vybájení bojleru bez odběru vody.
doplněno 10.03.15 11:56:Kupoval jsem na Ebay (třeba zde), ale určitě ho seženete na Aukru (jenom to nebude za tu sranda cenu). Cidlo strčíte v jímce kde je stávající teploměr přímo na těleso bojleru. Jak už tady píší rádci nahoře, k ochlazení dojde přes stejné potrubí, kterým bojler nahřejete. Na odstranění tohoto problému je hned několik řešení.
OT Jj, onehdá (cca 4 roky) jsem jich kupoval 10 za 300,- abych vytvořil toto. Jsou tam komplet teploty dvou okruhů, kotle a venkovní teploty. Sice to bylo bez historie, ale pro základní přehled a nastavení skoro zadarmo. Dnes už to mám pořešené online včetně záznamu.
Jistě když se objedná lot přijde ten teploměr na pár kaček. Mám jiný digitální případně jiné digitální věci z Číny váha, nebo regulátor výkonu, Led lampy a spokojenost. Jen tedy nevím jak je to s čidlem. Přece je to omezeno délkou kabelu. Takže asi u těch teploměrů musí být čidlo nastaveno. A taky v nich musí být baterie. Vím, že jsem do něčeho tady kupoval baterie a ty byly dražší než přístroj z Číny.
Cidlo je tam odporové (dá se kalibrovat) a nejdelší jsem měl cca 7m. Přesnost není dokonolá, ale pro daný účel dostačující. Baterie jsem měnil letos (po 4 letech) o5 baterkama s Ciny celé platíčko za 30 kaček.
Takže nastavený přívod. Nevím jaký je odpor čidla, pokud větší tak to silnější průřez drátu moc neovlivní. Co se týče baterií je myslel, že baterie a kolínské vody neposílají. Kvůli bezpečnosti. A ceny no třeba značkový router, či ovladač k TV tady přijde levněji. Ovšem mám přístroj s americkou vidlicí. Proč měnit šňůru. Redukce u nás za 69 bez pošty, z Číny za 8 Kč I s poštou.
Díky za odpověď. Ale jak se může samovolně vybíjet do systému? To nechápu když přece není odběr vody, tak jak se může vybíjet? Kde jste ten teploměr koupil? A ještě se zeptám, jak se do bojleru instaluje. Díky moc. PS: Koukám, že máme podobný bojler
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.