Nejste přihlášen/a.
Takovy volnejsi dotaz. Pochlubte se s fintama, jak doriznout koberec ci lino uplne presne ke zdi pri pokladani. Potrpim si na presne hrany a nemam moc rad listy (lino budiz), neni nad krasny pravouhly predel mezi zdi a kobercem. Vzdycky se s tim seru, aby to bylo krasne, pokazde zkousim ruzne metody a jedna je horsi nez druha, ikdyz se clovek dobere uspokojiveho vysledku. Bud podrezavani pod ohnutym kobercem (pres chlup) nebo rez v ohybu (pres lepidlo), co jde namerim predem a riznu. Jak to delate vy?
Roztáhnu PVC / koberec s přesahem na zdi cca 3-5cm, do pravé ruky háček, kleknu a řežu. Jsem podlahář, není co dodat.
jo tak hacek vypada dobre
nuz mam poctivy s kovovymi jezdci (stejny jako na obrazku), spis se s tim clovek sere, aby to vypadalo dobre, kdyz mistnost neni ctverec, chybi ten spravny grif... rad to pokladam sam, ne abych usetril, ale takove finisovaci prace jsou uz pak odmena a tresinka na dortu po otravne nekoncici zednicke prislo by mi to, ze podlahar mi slize celou smetanu a ja oddru tu nejhorsi praci
ale trva to, a clovek to nechce zkazit, kor kdyz je to velka plocha
Naměřím a křídou namaluji řez. Podložím latí a řežu. Zda z lícu nebo z rubu záleží na materiálu. Nejhorší je, že i když zaříznete koberec přesně a on se za pár měsíců scvrkne o 1 cm. To se stalo mě. A byl to zátěžový koberec s gumou vezpod, což jsem nepředpokládala, že za chvílí budu mít od zdi 1 cm volno.
Já si myslím, že kdo umí, ten umí. Podlaháři mají praxi a vypadají, že zavřou oči a jedou nožem jen tak. Nám, ostatním praxe chybí. Já jsem měnila lino v kuchyni a pak koberec v obýváku. Když jsem chlapům řekla, ať nové hodí ven, na trávu a na to staré a říznou to podle toho, dívali se na mě jako na blázna. Nejdříve poškrábali zeď, ale pak si dli říct a ořezali venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.