Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím čistit plastovou vanu a obklady?

Od: sikin® odpovědí: 5 změna:

Co používáte na čištění plastové vany? Při instalaci mi bylo řečeno, že se nesmí požívat žádné prostředky s písky (to je logické), ale že bychom neměli používat ani jinou chemii, což se mi zas moc nezdá. Běžné mýdlo nebo saponát moc nstačí. Hlavně je problém u silikonu, kterým je utěsněna vana od obkladů.

Druhá věc jsou spáry na obkaldech a plíseň. Savo či jiné protiplísňové přípravky a kartáček na zuby pomůžou, ale kdo se s tím má pořád dělat? Nedá se to něčím ošetřit? Všiml jsem si, že se plíseň nedělá všude, ale asi jen tam, kde je spárovací hmota drsnější.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macek7411*
hodnocení

0x

*uf*Cillit Bang na vanu i obklady, modrý hadr z mikrovlákna. U umyvadla jsem měl silikon a vždy pomohla jenom jeho obnova.

ondrasek*
hodnocení

0x

na plíseň používám ceresit sprej- není tak agresivní jako savo a déle vydrží účinek.

myse*
hodnocení

0x

Na vanu - Savo gel - funguje dobře. Nebo Cilit bang (ten i na spáry)

na plíseň používáme jedině Savo proti plísni, funguje to. bohužel ne na silikon *zed*

gomanek*
hodnocení

0x

Doma používáme Pulirapid na vanu a umyvadlo. Na obklady, dlabu a sanitární keramiku by měl být dobrý tento kyselinový čistič Benferclen. Osobní zkušenosti mám vak jen s Pulirapidem.

technikjirik*
hodnocení

0x

u nás používáme jedlou sodu s citronovou štávou smíchyne v teplé vodě... strašně levné, vonavé a neuvěřitelně účinné. Soda čistí a citronová štáva zabíjí bakterie... je zajímavé že je to účinější než všechny cillity a sava. Na vodní kámen pak pomáhá roztok teplé vody octa a soly. Jednou jsem zkusil a nedělám to jinak. U nás doma uklízím koupelnu a záchod já a jako velice líný chlap jsem si oblíbil tyto substance. A velice čistotná manželka neprotestuje... což znamená že to je dobré..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]