Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzrostlý strom na hraně pozemku

Od: meri* odpovědí: 6 změna:

Prosim poradte co s obrovskym stromem ktery je tesne tedy nahrane meho plotu acelorocne ponem uklizim jeto buk uz jsem lecos podnikla ale marne sousedka strm nechce porazit soudit se sni nechci

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jako nevolič strany zelených bych do něj v noci navrtál díry, a do nich napustil louhy a kiseliny, za půl roku akorát vymetet z pozemku pilyny...
Snad to není moc drsné řešení...
doplněno 18.05.09 23:25: pardon za ty yý/ií už je holt večer(pivo,víno,zpěv,přítelkyně,potkan,PC,spánek)

hodnocení

0x

To co radí kolega hangar je taky řešení, ale strom by vám mohl spadnout na barák nebo za krk. Občanský zákon to řeší a řešil bych to pro začátek po obecní linii. Zákon na to pamatuje a obec na stížnosti tohoto rázu musí reagovat ze zákona.

Pak doporučím vycvičit sofistikovanou skupinu bobrů a vyder a strom z jedné strany po nocích potírat nějakým přátelskonepřátelským feromonem..snad pak sousedi nepodají žalobu na lesní zvěř..jak to tak čtu asi půjdu volit zelené...s podravem Adam.

hodnocení

0x

...škoda, že jste neupřesnila to "už jsem lecos podnikla ale marne"možná, že to co budeme radit, už je v tom "lecos"...

skuste si počíst něco z poslední doby: poradte.cz/... a

poradte.cz/...

tam je to po stránce zákonné, horší to bude po té lidské, "soudit se s ní nechci"- Vy budete brát ohled na toho, kdo nebere ohled na Vás... musíte se rozhodnout, jestli budete na nože jenom se sousedkou, nebo i s obcí, až na ní budete tlačit, aby to řešila... narušíte obci klid, teda zodpovědnému, a ne každý funkcionář je Bavor...

sousedské vztahy jsou těžké a každý má někde někoho... dohodněte se se sousedkou, že bude listí hrabat ona, když ho nechce porazit a Vám ten strom jinak nepřekáží...

i já mám souseda... co Vám budu vyprávět!

celp*

V profesionálních kruzích zabývajících se problematikou likvidace dřevin se používá jistý přípravek,který se po patřičném naředění nastříká na listí stromu a ten pomalu uschne a pak se může pokácet.Přitom dopad na okolní vegetaci není skoro žádný.Měl jsem to od známého lesníka.

limetka*
hodnocení

0x

Meri - pokud je jediným problémem listí a spadané větvičky - nedalo by se sousedy dohodnout, aby to v určitých intervalech uklízeli na vašem pozemku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]