Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělání kabelu z vypínače

Od: sendol odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
předchozí majitel měl lištu ke světlu od vypínače, proč?
Nešlo by to udělat nějak jinak aby nebyla lišta? Na stropě jsou však stropní polystyrénové kazety.
Děkuji za rady

Předělání kabelu z vypínače

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

2x

šlo, pouze v případě že jsou vhodně položené panely - směrem od vypínače ke světlu a že je nad lištou u vypínače lišta... pak by bylo možné "vbourat" se do dutiny a táhnout kabel tudy. ovšem liště od vypínače ke stropu by jste se bohužel nevyhnul, leda zasekat, a pokud se jedná o panelové zdi tak to dá docela dost zabrat

prog*
hodnocení

2x

ještě si tam můžete dát tento bezdrátový vypínač: conrad.cz/...ale ta cena

Cena je vysoka, ale mozna je to levnejsi, nez vybourat, zahazet a vymalovat + nahradit ty kazety. predchozi majitel chtel mit mozna vypinac jinde, nez byl ten puvodni, nebo mel nekde prerusene draty.

prog*
hodnocení

2x

ten bezdrátový vypínač funguje takto:samotný vypínač je na jednu baterii(žádné dráty),lišty by jste sundal a a zdi nechal pouze tu krabičku ve kterém je momentálně starý vypínač a místo toho starého tam dáte pouze ten bezdrátový.přijímač se dává bud přímo do svítidla (pokud je tam na něj místo)a nebo také do té samé krabičky jak je vypínač,a tu krabičku dáte hned vedle svítidla,ale většinou se to vejde do svítidla alspon já to takhle mám doma ve 3 místnostech a naprostá spokojenost,baterie vydrží skoro rok.jinak do přijímače se zapojí stálá fáze,nulák a spínaná fáze(svítidlo),jenom mě ted napadlo máte k dispozici stálou fázy u svítidla.protože obvikle jde jenom k vypínači kde se přerušuje a ke světlu jde jenom ta spínaná.dejte sem ještě foto těch drátů na stropě a ve vypínači.

doplněno 05.03.15 09:19:

aha tak ted koukám ještě jednou na foto,a ze stropu vám žádné kabely nevedou že ne,vedou jenom s té lišty.takže sekání se asi nevyhnete.protože když by jste sundal tu lištu tak by vám ke světlu nevedl žádný kabel,takže takhle nebudete moct použít ani bezdrátový vypínač ,já myslel že vám ze stropu koukají přívodní dráty a vy pouze lištou vedete fáze k vypínači.nebo si ještě světlo můžete dát na zed aby jste nemusel sekat do toho stropu

AAA dekuji, take jsem si nevsiml. Chtelo by to najit puvodni draty a zjistit, jestli jsou pruchozi. Nejspis vedly z te stejne krabice. Mozna by pomohl detektor kovu, ale nejaky lepsi, protoze ze zdejsich mnoa prispevku an tema elektro v panelaku jsem vyrozumel, ze draty mohou byt natahane v patre nad v podlaze.

sendol
hodnocení

Jiné řešení není prosím?

Děkuji

sendol
hodnocení

Zajímalo by mě jak to přesněji funguje?

Do přijímače by muselo jít přeci plných 230V aby bylo možné dálkově vypínat/zapínat světlo ne?

Na dálku se nedá přenášet 230V jen signál přeci.

sendol
hodnocení

Díky za vysvětlení, museli jsme nakonec sekat.

Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]