Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
používáme el. boiler OKC-125 (Dražice). Z ničeho nic se najednou snížil tlak teplé vody na výtokových bateriích, studená voda teče normálně. Zkusil jsem několikrát zavřít a otevřít přívodní kohout, ale nepomohlo to. Může mi, prosím, někdo poradit? Děkuji.
Wild
Z ničeho nic najednou..., že by něco v přívodu studené vody.. pokud přívodní kohout zavírá a otvírá tak je asi v pořádku, co zpětný ventil, pokud ho máte, jestli ten není nějak zašprcnutý a nechce pouštět vodu dovnitř? Jenom hádám.
Tím to nebude, připojeny jsou 3 baterie a 2 sprchy, sítka jsou čistá, navíc studená teče normálně.
W.
ale jedná se o sítka na vstupu baterie, ne na výtoku; vyčistíte po demontáži baterie, odšroubování většinou převlečných matic a sundání baterie / samozřejmě po zavření hlavního uzávěru studené vody a odpuštění tlaku ze systému, to už tu máte popsáno/
a pokud by bylo zaneseno sítko filtru na vstupu do baráku, netekla by dobře ani studená voda...
doplněno 01.03.15 19:21:šlo by foto pojistného ventilu? příp části před bojlerem?
to je prvni signal, ze se bojler asi louci, bud to nasalo nejake necistoty (studna) pripadne voda je tvrdsi a dole v bojleru se usazuje kal, coz by bylo jeste ok nebo rezne a usazuje se rez a to uz tak ok neni... odpojte privod a zkuste s kyblem malym sroubovackem nadzvednout zpetny ventil(nebo gumu podle toho co tam je) uvidite co z toho potece
doplněno 01.03.15 15:31:ten T kus by mel byt zpetny ventil s pretlakovou pojistkou a pripadna odkapavajici voda vede do odpadu, takze uzavrit vodu, povolit ten sestihran a zacit se v tom "starat" ale zalezi jak to mate a jestli je to zapojene v plastu, ze se s tim da pekne hybat atd, odsroubujte take vyvod teple vody, zkratka projedte obe cesty, kde je problem...bojler odpustit nebo vypustit... pokud nemate konopi nebo teflon, tak T kus z bojleru nesundavejte
zalezi jak je ten bojler uchyceny, ja ho mam pekne nahore a trubky vedou od zeme pred zdi, cili se s tim da manipulovat apod
Voda z řádu, žádné usazeniny jinde nejsou vidět, ale několikrát se dříve stalo, že v místní vodárně něco čistili a pak tekla kalná hnědá voda i ze splachovačů. Jak se dostanu na zpětný ventil? Připojení vypadá tak, že za uzavíracím kohoutem je součást, začínající zátkou s šestihranem, za tou jde nahoru asi 6cm vysoký díl s plastovým deklem, pod tím dolů vyústění do odpadu, následuje T nahoru do bolieru, dolů výpustní kohoutek. Bydlíme na polosamotě, jinak bych se snažil nlézt instalatéra.
Díky.
zátka s šestihranem bude sítko...zastavit vodu, odpustit tlak, a odšroubovat zátku a vyčistit sítko...to další asi bude buď zpětný ventil, nebo redukční ventil...zpětný má připojení na odtokovou hadičku...redukční má pod plastovým šroubením, matku pro nastavení tlaku pružiny...
Tak je to nejspíš zpětný ventil, dolů jde odtoková hadička. Odpustit tlak znamená vypustit boiler, nebo stačí otevřít některou baterii? Bavíte se s instalatérským analfabetem.
W
stačí otevřít baterii aby klesl tlak a aby vám to nestříkalo při přetlaku..
doplněno 01.03.15 16:17:takhle vypadá redukční ventil.. vodovodni-baterie-shop.cz/...
tlak odpustite tim zpetnym ventilem, je tam bud packa a nebo je to aretovaci "kolecko" atd, taky je lepsi mit bojler vypnuty at neni voda horka aspon ja jsem to radeji tak delal
doplněno 01.03.15 15:35:ano jak pise @111 zavrit privodni ventil a pustit teplou vodu z kohoutku
Ahoj,
vypadám sice jako hnědý Čochtan, ale díky vám se to povedlo! Nikdo nemá zdání, co nám tam z řádu přiteklo. Měl jsem to vědět, protože nádržky na WC jsem kvůli tomu několikrát čistil. To mám pro příště. Boiler už zase hřeje a voda z kohoutků teče jak má. Přiznávám, že s ohledem na ne zrovna velký důchod mě myšlenka na koupi nového boileru dost prudila. Máte to u mě a pokud bych někdy v budoucnu mohl někomu pomoci v oblasti silnoproudé elektřiny nebo hromosvodů, bude mi, pokud budu vědět, potěšením.
Ještě jednou děkuji a až se večer budeme sprchovat, tak budete škytat, protože na vás budu vzpomínat.
iw
Vypustil jsem celý boiler, na tlakový-pojišťovací ventil jsem se bál sáhnout, pak jsem celý systém propláchl a znovu napustil. Z boileru a pak z baterií tekly hrozné srágory, musel jsem je následně taky vyčistit. To je celé. Ještě jednou děkuji.
W.
Že vám tak náhle klesol tlak a vaším nasledovným preplachnutím ste odstranili príčinu zanesenia trubky teplej vody,ktorá neviem ako v bojleri dražice je plastová strčená vo vnútri bojlera a odber vody je na vrchu jej konca,čiže hore v bojleri,takže to zanesenie je dosť ojedinelé,skôr by to mohlo sa poskodiť dole a zaniesť vodným kalom.Ak sa to bude opakovať častejšie,tak chyba bola tam.
Jste borec, blahopřeju k úspěchu a vytvalosti. Jen pro upřesnění a poučení i dalších, co bylo nejvíc ucpané a co jste všechno vyčistil?
Pojistných ventilů se zpětným ventilem bývá víc druhů, například Myjava TE-1847 viz například besoservis.cz/... . Je tam vidět jakási věžička s otočným kolečkem nahoře, kterým by se snad měl dát uvolňovat zpětný ventil, netuším, nikdy jsem s tím nic neděla, nehledě na to, že je to zaplombované, nastavené výrobcem na určený tlak. Jak to vypadá vevnitř alespoň trochu je vidět na částečném řezu na slovarm.sk/...
Než byste něco rozebíral, tak si samozřejmě zavřete přívod vody a myslete na to, že bojler je také plný vody.
Před tou věžičkou směrem k přívodu je ještě jedna šestihranná matka, co je pod ní nevím, snad to bude vědět některý z rádců. Vůbec bych nemyslel na nějaké nečistoty, to by musel být velký kusanec něčeho. A vůbec ne zarostlé baterie nebo špinavá sítka, když se to stalo náhle a u všech výtoků teplé vody najednou. Takže než byste zkoušel velké rozebírání, vypouštění bojleru atd, zkuste něco méně razantního, nebo počkejte na další rady, nebo se ptejte sousedů, zda s tím nemají zkušenost, nebo zda někde v sousedství není instalatér, který to zná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.