Nejste přihlášen/a.
Zdravím, bydlím v paneláku a občas potřebuju vyvrtat díru do panelu, dřeva, cihly, něco zašroubovat, opravit, prostě takové domácí kutilství a sháním vhodnou vrtačku s příklepem kolem 2000 kč, která toto zvládne. Nechci nic drahého, protože s tím nebudu vrtat každý den. Vybral jsem tuto vrtacky.heureka.cz/... Bude dobrá? Zvládne i vrtání do panelu?
na opravdu občasné vrtání vám bude stačit klidně z lidlu či tesca... ale jestli chcete užívat častěji a no panelu, pak Makita je opravdu dobrá značka... jen bych doporučil spíše vrtacky.heureka.cz/... ... Rychloupínák!
doplněno 28.02.15 21:02:Ozubený se blbě utahuje - navíc se zuby opotřebovávají a čím starší, tím hůř se utahuje. Rychloupínák nepotřebuje klíč (který se pořád ztrácí) - zvláště u Makity je opravdu kvalitní. Mám aku makitu, kterou jsem koupil z druhé ruky - může mít snad 10 let a stále bez potíží funguje.
Díky za rady a ještě se zeptám, právě nevím jestli si vybrat s ozubeným věncem nebo s tím rychloupínákem. Co je lepší a proč?
Až se Vám někde "zatoulá" sklíčidlo, pak to poznáte. Navíc s rychloupínákem se lépe manipuluje
v "boxérkách."
borci to umi utahnout i sroubovakem bez sklicidla otec me naucil, my snad nikdy sklicidlo nemeli
poprve jsem ho mel v ruce az kdyz jsem kdysi davno jako teenager pomahal na stavbe
Jasně... v nouzi si člověk poradí i s tím šroubovákem, hasákem, sikovkama nebo vrtákem o průměru dirky
v hlavě vrtačky. A když se to při dotahování ještě lehce poklepe kladívkem, tak to urve ruce.!
Pánové, technická poznámka, bez sklíčidla neutáhnete nic. Sklíčidlo je ta část vrtačky ve které drží vrták. To o čem píšete je klíč (na sklíčidlo).
Ahoj. Kdybych si měl pořizovat něco ,,do panelu,, , tak radši něco ,,pneumatického,,. Klidně i starší ze stavebního bazaru. Pokud ta vrtačka nemá ten pneumatický příklep, tak to ostatní, na panel, moc nezabírá. Díru kolem oken pak neuděláš. Metabo, Hilti a podobně. Nebo, si kup cokoliv slabého a na ty panely si půjč tu pneumatiku.
Dovolím si oponovat. Vrtal jsem do panelu snad 20 let starou Narexkou bez příklepu 8mm díry a neměl jsem s tím zásadní problém. Musel jsem se do toho opřít, ale šlo to.
Takovou ( vrtacky.heureka.cz/... nebo velmi podobnou mám v kufříku ještě s flexou a vrtačka slouží dobře. V paneláku se už nadělala nějakých dír a pořád funguje slušně. Ale chce to dobré vrtáky. Nemusí být za tisíce já koupil posledně něco od Yato za 30kč a zatím udělali asi 10 dír a cajk. Zajedou tam pokaždé krásně. A aspoň až se vrtáky otupí tak mě to nebude mrzet a jen koupím jiné.
mam uplne nejlevnejsi potvoru z Tesca ve vrsovicich uz 5 let, 710W, zadna znacka to snad ani neni, stala 1200, uz trochu chrasti i smrdi pri delsim pouzivani, ale porad zije a ze jsem ji dal sakra zabrat, napriklad jsem s ni vyrizl otvor na okno v poctive cihlove zdi, abych nemusel sekat, padly na to 4 vidiaky, porad s ni micham stavebni hmoty a vlastne delam uplne vsechno pri rekonstrukci domu, zvladla i panely nez jsem se prestehoval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.