Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na rozteklý kotel

Od: george* odpovědí: 6 změna:

Teče mi kotel a je to v místě, kde se nedostanu se svářečkou. Blbý svar. Čištěním jsem se dostal až na 4x4x mm díru. Neznáte prosím nějaké lepidlo, které by eventuelně díru utěsnilo? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pochybuji, že tam bude nějaké lepidlo držet. To už by se dávno kotle lepily - bylo by to levnější než sváření. Pokud je jinak kotel dobrý, tak doporučuji rozbrousit tak, aby se díra zpřístupnila elektrodě a zavařit. Pak rozbroušené části opět svařit.

hodnocení

1x

Vymeniť kotol,ono aj pri zvarovaní by bol problém,okolo diery je možno už len milimetrový plech.

stonek*
hodnocení

0x
2kedar*

Těžko říct, jestli to přežije takové tepelné zatížení a navíc tlak vodního sloupce.

Podle mě je kotel za zenitem a je spíš potřeba se poohlédnout po novém. :(

stanislav*
hodnocení

0x
Já jsem na smaltovaný bojler použil epoxid: Eprosin (ten má atest pro styk s potravinami; pětiminutové epoxidy obsahují jedovatý fenol). Napatlal jsem s ním mnohem větší plochu, než kde byla díra. A pak jsem udělal ještě jednu vrstvu. Jede další dvě sezóny, a zatím neteče. Pokud schne za tepla, má lepší vlastnosti, a lépe odolává vodě (ale zase během schnutí teče).

hodnocení

0x

Doporučuji vyměnit kotel.Z vlastní zkušenosti mohu říci, že jsme to s kamarádem vařili plamenem celý den a výsledek byl, že kotel při každém zkušebním naplnění tekl...Je tam již slabý plech vedle sváru. Pokud by opravdu tekl ve sváru a není starší, než 6 let, tak byto mělo jít bez problémů zavařit.Ale žádné lepení svár nenahradí a nikdy to nebude držet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]