Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna stoupaček v nájemním bytě

Od: macach* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dnes nám bylo oznámeno, že nám budou dva dny měnit stoupačky na vodu.Je tam napsáno od 7,00 - do pozdních večerních hodin a to v pondělí a v úterý.a že náklady na případné škody si hradí každý z nás sám.

Vůbec to nechápu.Jen pro upřesnění: bydlíme zatím v pronajatém bytě, než budeme mít obyvatelný náš vlastní dům.A jde mi o to, že podnikám, a pokud budu muset zůstat dva dny doma!, kdo mi nahradí ušlý zisk.(protože paní, co mi byt pronajímá, taky asi zajímat nebude, z čeho budu platit nájem :))A nechávat někde dělníky samotné, se mi fakt nechce(to snad pochopí každý).Teď jsem 3 měsíce před porodem, mám malé dítě a dva dny žít v "bordelu a bez vody" taky pro mě šílená představa.Neměla by paní majitelka zajistit alspoň úklid, pitnou vodu a pod?

Pronajala nám byt v dezolátním stavu, kde jsme si museli provést totální rekonstrukci a vče na vlastntí náklady a to jí ještě platíme docela hodně vysoké nájemné (než je u nás průměr).Jenže jsme zrovna nemohli tehdá nic jiného sehnat ...no, a teď ještě tohle.

Kdyby jste s tím prosím měl někdo nějakou zkušenost, napište mi prosím. MOOOOOC děkuji Marcela

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Já jsem přesvědčen,že majitel bytu se musí postarat o to,aby bydlení nebylo obtížné.pokud ne,dejte výpověď.Z tohoto důvodu vám nesmí počítat žadné sankce.Jde o nedodržení smlouvy.A takových bytů určitě seženete hodně.Jak jinak působit na "Trh"?

JABRAKA

hodnocení

1x

Na rozdíl od jabraky se domnívám, že Vám nezbývá nic jiného něž se se stavem smířit a požádat řemeslníky o pochopení situace a být jim nápomocna při rychlejší opravě. Paní majitelka vám není povinna zajistit úklid, ani náhradní pitnou vodu. To že jste si udělali nákladnou rekonstrukci na vlastní náklady, je na dohodě mezi smluvními stranami.

Asi Vás nepotěším, možná Jarda nabídl lepší řešení "dejte výpověď", ale já navrhnu: Postavte se do role zřizovatele rekonstrukce a majitele nemovitosti. Jak by jste postupovala pak?

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den pani majitelka by mela byt u vymeny ale co se tyka zajisteni vody kdyz to bude pro cely objekt tak to musi zaridit sprave budovy, nikdo vam usli zisk neuhradi to mu verte jeste si je postvete proti sobe a budou delat vic zle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]