Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace nábytku

Od: sanka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,koupili jsme postel,pro dospělého člověka,cena kolem cca 6000,už by sestavení jsme zjsitili,že špatně navrtali jeden díl,takže je čelo vlastně obráceně,v obchodě řekli,že to máme provrtat a že dodají nový díl,takže to by snad bylo v pořádku,protože se postel tak dala složit,ale včera jsem na postel dali matraci,já si sednul a postel se propadla. Mám tedy 100kg,ale postel by postel by měla přece vydržet?Přesněji jsem strhnul uvnitř postele takové prkno,které bylo přidělané 4 šrouby,dosti krátkými,takže to vyjelo ven a poškrábalo vnitřek - je na tom přidělaný rošt,takže to udrželo pohromadě,ale vypadá to hrozně. To bylo vůbec poprvé co si na tu postel někdo sednul,nebo se pokoušel lehnout. Je nějaká možnost požadovat reklamaci na nový kus postele?Díry jsou vlastně stržené,takže se musí provrtat nové a to nemluvím o tom,jak to vypadá odené a vytržené.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Vidím dvě možnosti: buď "dodo" sám opravit a vylepšit (vyztužit) aby vás to uneslo = pár prkýnek a vrutů = max. pár stovek za materiál a trocha práce.

Nebo reklamovat - požadoval bych vrácení peněz, s tím že pokud odmítnou tak pohrozit reklamací podloženou znaleckým posudkem (poddimenzovaná konstrukce postele - nefunkční, nelze používat obvyklým způsobem). Pak koupit jinou postel, ale za 6000 to je všechno chatrné z pilin a ze sirek...

Vyměnit díl je nesmysl, tím si nepomůžete - jak se víc zhoupnete tak to rupne znova.. Leda vyměnit to zlomené a nový "dodo" vyztužit.

trtr

Zdravím, pokud jde o konstrukci postele, tak za cca 7200,-Kč může být v buku masiv 40mm, což pokud se dá klativní rošt, vydrží až až.

hodnocení

0x

Jak píše asd, já bych tu postel určitě a to ihned reklamovala. Máte přece právo vrátit zboží do tří neděl a to bez udání důvodů. Jestli to není jen 14 dní, to si nejsem jistá. A tady je to vyloženě šmejd. Napřed bych to určitě zkusila vrátit, než něco vyměňovat. Bude to to samé. Také by tam snad měla být napsána nosnost. Ale stejně, aby postel nevydržela ani usednutí člověka, to je přece vyloučeno. A je to jednolůžková, nebo dvoulůžková. Přece kdyby v ní měli ležet dva lidé, tak také budou vážit víc jak sto kilo. No, teď koukám, že je asi určena jen pro jednoho člověka, ale stejně. To abyste se bál na ní převrátit z boku na bok.

asd1

14 dní platí nepoškozené nepoužité koupené na dálku. Pokud křupla tak to vrátit nejde a je třeba vyreklamovat...

za 7000 masiv buk 40 mm - to jako nožičky 40 x 40? Já postel řešil před pár lety a pod 10k rozumná postel nešla ani ze smrku/ borovice, nakonec jsem jí dělal sám a vyšla ca na 2k i s roštěm... (šířka 180)

trtr

nee, normál fošny, masiv jak prase

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]