Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba sdk příčky

Od: capino odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, se sádrokartonem mám sice již nějaké zkušenosti, avšak nyní jsem narazil na oříšek. Jak udělat příčku končící v prostoru (ne tedy od zdi ke zdi) a zároveň aniž by byla tato konstrukce spojena se stropem?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Klidně může být i příčka, jak uvádíte, třeba jen do výšky poloviny místnosti.

Ale tak jako u cihelné, Ytongové, musí být dosti široká, aby základna přenesla případný tlak na roh příčky, která není ukotvena.

doplněno 26.02.15 20:34:

Viděl jste bar postavený z cihel? Taky se nekejve, páč je masivní a široký. Tak široký musí být i SDK.

Já vůbec nevím rozměry Vaší příčky, takže nesdělím šířku příčky.. (asi 30cm)

doplněno 27.02.15 06:44:

Jasně že bude dobré příčku zatočit do "L". Klidně 40cm!

Pak by stačila šířka z CW 125 (příčka 150mm) spodní UW se musí kotvit ve dvou řadách...

capino
hodnocení

Co v tomto pripade znamena dosti siroka? Jak by tedy mela vypadat konstrukce?

capino
hodnocení

rozmer bude 2x2m. A stacilo by na tom neukotvenem konci udelat tech 30cm do L jak v podstate radil radce nahore? Nebo by mela byt cela pricka siroka 30cm?

hodnocení

0x

Pokud příčka bude uchycena pouze do podlahy, tak se bude kroutit při sebemenším zatížení.

Proč nelze ukotvit do stropu?

Případně ji musíte "zavětrovat" nějak jinak (třeba na konci rozšířit, udělat jakoby L, atd...)

doplněno 26.02.15 19:42:

Jestli k tomu budou mít přístup zákazníci a personál, tak je jen otázka času kdy se o to někdo opře.

Osobně bych to nahoře spojil alespoň plocháčem s nějakou kolmou stěnou.

capino
hodnocení

Je to kramek v obchoďaku a strop tam v podstatě neni. Rozměr bude cca 2x2m a zatizena nijak nebude,jen vlastní hmotnosti

joudic*
hodnocení

0x

dal bych tam pro jistotu poradne ukotveny hranol na hmozdinach, jinak driv nebo pozdeji to nekdo urve, ale u takovych zdi jsem spis priznivec a obhajovatel ytongu/porfixu a nahore zatahnout montazni penou, je to za skoro stejnou dobu a vypada i chova se to lepe

joudic, kde nahoře, když nebude až ke stropu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]