Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam dotaz ohledne garzonky. Za trvani meho manzelstvi jsem sehnala garzonku pro nase dorustajici deti, aby mely nejake zazemi po navrseni jejich zletilosti. Garzonku, kterou jsem dostala jsem ale musela nechat napsat na manzelovo jmeno a pri podepsani degretu jsme predlozili jeho rozvodovy list z prvniho manzelstvi. Opakuji, ze muj muz byl jiz nekolik let zenaty se mnou! Garzonku jsem po par letech odkoupila do osobniho vlastnictvi. Spolu jsme pak odcestovali za praci do ciziny, kde jsme se rozvedli (rozvod stale neni nahlasen na uradech v CR, tim padem nemame ani majetkove vyrovnani). Muj ted jiz byvaly manzel se bez meho vedomi a souhlasu rozhodl garzonku prodat a ja se ptam co mohu udelat, aby se tak nestalo.
Dekuji za Vasi odpoved
Marcela
Pokud je byt v osobním vlastnictví,je rozhodující to,co je napsáno v katastru nemovitostí.Pokud jste zaknihovaní jako majitelé oba,pak bez vašeho souhlasu nemůže manžel nic prodávat.Co se týče majetkového vyrovnání,to není součástí rozvodového řízení.Záleží po rozvodu jen na obou účastnících,zda se chtějí vyrovnat před úřadem.Pokud tak neučiní,je na každém z bývalých,jak se o majetek podělí.Ovšem nemovitosti by zůstaly jako spoluvlastnictví.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.