Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou matraci?

Od: mariolka* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mohla bych prosím poprosit o radu? Přemýšlíme, že si koupíme nové matrace a nejsem si úplně jistá jaké. Měli jsme pružinové ale teď mě lákají z líné pěny. Máte někdo nějakou zkušenost? My hledali jak v obchodech tak na netu..a celkem mě zaujaly stránky www.matrace-matex.cz nakupovali jste tam někdo? Je to dobrý obchod? Díky moc za radu..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

noo
hodnocení

0x

Měl jsem pružiny, nyní mám vícevrstvý molitan. Každá má něco do sebe. Línou pěnu - to myslíte paměťovou? To bych asi nemohl. Doporučuju jít do Kika a vyzkoušet si lehnout na různé matrace. Ono dost záleží i na tvrdosti roštu. Tyhle dvě věci se musí skloubit včetně osobní váhy. Tedy hmotnější muž by měl mít něco jiného než lehká žena.

joudic*
hodnocení

0x

pruzinove jsou nejvetsi hruza, mam matrace DAN uz dlouha leta a jsem naprosto spokojeny, vyborne spim a nechce se mi z pelechu nejlevnejsinabytek.cz/...

doplněno 25.02.15 21:50:

jsou i levnejsi, to byl prvni odkaz...at vite ktery

doplněno 25.02.15 21:52:

take posilovani na techto matracich je bozi, precejen muz ma castokrat vice prace ;)

doplněno 25.02.15 21:53:

rost nemam zadny, dalsi blbost navic, pevny (nepruzny) spodek je nej

lucie*
hodnocení

0x

S obchodem zkušenost nemám,ale při koupi matrace jsem si jí musela vyzkoušet.Takže jsme vyrazili do Ikei a poleželi jsme na všech modelech.Shodli jsme se,že nebudeme šetřit a koupili jsme jednu z nejvyšších.Ty nízké nás nezaujaly,nebylo to ono.Leželi jsme na líné pěně a já neměla dobrý pocit:)připadalo mi,že mě to chce sežrat.Potom jsme lehli na latexovou a ta byla ta pravá.Rošty stačí obyč.lamelové a kvalitní vysokou matraci z materiálu a s tvrdostí co Vám bude příjemný.Takže tak i tak určitě někde odzkoušejte co Vám bude vyhovovat.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.

Kupoval jsem matrace ze studené pěny.Visco pěna"líná pěna" je také dobrá.Nejlepší,když si vyberete a přečtete návody a jaká je která pěna na www.matrace-mabo.cz

hodnocení

0x

Já mám pružinovou a línou pěnu na těch pružinách. ;)

pohanka*
hodnocení

0x

Firma Matex je na trhu již dlouho. Bývala to ale jedna z dražších firem, i když služby byly na úrovni a zboží kvalitní. Dnes nevím. Pokud projdete více firem, poznáte rozdíly. V té Ikee jsem s matracemi moc spokojená nebyla, ale je pravda, že tu nejdražší jsem nezkoušela.

My jsme kupovali matrace z Purtexu ve Zdibech, ale zároveň i rošt . A jsme navýsost spokojeni. Je to o tom, že si opravdu musíte v klidu tu matraci vyzkoušet, jaká tvrdost je Vám pohodlná. Volili jsme pěnové, sendvičové a polohovací rošty.

Z líné pěny jsem měla též špatný pocit. Okamžitě po vyzkoušení jsem věděla, že to není pravé ořechové. Ani tu pružinovou jsem nevolila, kvůli kovu vevnitř.

Podívejte se na nějaké výstavište, kde se konají výstavy o bydlení, tam si můžete vyzkoušet různé typy a pokud se rozhodnete, máte i výstavní slevu.

Též obchody se spaním občas nabízejí různé akce.

Na Praze 4, v Ohradní 14, je velká prodejna JMP, tam si může vybrat snad každý.

Děti měly matraci a rošty z Ahornu a byly jsme s nimi také velmi spokojeni.

Matrací je velmi mnoho nabídek, a pokud nesáhnete vysloveně po levné, nebo ji koupíte bez zkoušení z internetu, tak si myslím, že to zvládnete a budete spokojeni.

Čím vyšší cena, tím je matrace kvalitnější. Ale stačí ten cenový střed, případně se posunout mírně k tomu dražšímu, ale pokud chytnete slevy, tak za dobrý peníz můžete mít velmi kvalitní matrace. Koukám, že ten Purtex má zrovna slevu na 50 procent. Ale jen do 28. Tak to bych já využila.

doplněno 26.02.15 08:38:

Ohledně toho polohování. Já mám křečové žíly a zvedám si na roštu občas jenom nohy, aby se odlehčily.

Přítel zase má stabilně zvednutý rošt na hlavu. Jinak by neusnul. Zároveň má i zdravotní polštář. Ten je z pěny z jedné strany větší a na proti menší vlna. Já zase na tom nemohu usnout.

Takže každý vybere podle svého, aby dobře usínal a dobře spal.

V podstate s Vami souhlasim, jen "Čím vyšší cena, tím je matrace kvalitnější" neni az tak pravda. Jako u veskereho zbozi co dneska kupujeme. Podivejte se nekdy na vysledku D-testu, nebo neceho podobneho, neky prekvapi kvalita levneho produkru, nekdy skutecne to nejdrazsi.

hodnocení

0x

My máme matrace a polštáře Ergo comfort od firmy Martin Fiala, Brno. Cena kolem 5000-6000kč. Jsme spokojení. matracefiala.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]