Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na sousedy - bouchají, dupou, vržou

Od: marshall70 odpovědí: 38 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat máme nad námi sousedy. Bouchají, dupou vržou atd. I v 6:00 i 22:00 i pozdějc. Jde abych si sehnal nějaky jakoby lidi se kterými bych tam šel a řekl a vy víte. Potřeboval bych nevíte kde někoho najít? nebo je nějaka firma ale aby to nestálo tisíce. Nehrozí mi za to nic? protože nechci udávat na magistrátu. Za rady budu vděčný i za odkazy děkuji.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednou jsem měla také takové sousedy,šla jsem tam,zazvonila a zeptala se slušně, zda ode mne něco neslyší, nějaký hluk a podobně a zda je neruším. Samozřejmě odpověděli,že ne. Tak jsem řekla,ale já od vás ano a je to velice nepříjemné,tak budte tak hodní a neruště mě taky. Děkuji. Tak a odešla jsem,od té doby to bylo o hodně lepší a nakonec se odstěhovali.

Jinak máme v domě dohodu, že hlučné práce se provádějí od 15 do 19 hodin. Pokud někdo dělá rekonstrukci, tak to předem ohlásí a omluví se písemně, vyvěsí na chodbu. Takže máme celkem klid.

marshall70
hodnocení

Takže nikdo asi neporadí?

majsterjoe*

Co chceš slyšet? Myslíš že kvůli tobě někdo bude porušovat zákon fyzickým vyhrožováním? A ty abys pak až budeš sám třeba zničeho nic dostal taky za uši?Nežijeme na pustém ostrově je třeba dodržovat zákony a to na obou stranách.

doplněno 25.02.15 19:10:

Rad tady máš spousty, jen se jima nechceš řídit. Na takové problémy pomůže vlastník bytu respektive vlastník domu, dále obecní úřad (který už mohl dostat podmět od policie, kdyby jsi je volal), a například hygiena která by mohla provést měření hluku. Ty ale hledáš variantu která ti k ničemu nepomůže.

A zákon není o toleranci. To že ty jsi v bytě tichý jako bys tam nebyl, neznamaná, že se tak musí chovat i jiní. Bohužel. Existuje domovní řád, pokud je porušován, obrať se na viz výše.

marshall70
hodnocení

Reaguji nad. Domovníka nemáme. Oni nemají právo dělat bordel je mi jedno kdo tam bydlí. Já taky nedělám bordel a aby si pak o mně mysleli že sem udavač tak to taky ne. Ptal jsem se jestli nějaka firma nebo agetura asi ne.

PS. Hledám tuto možnost protože, byl jsem tam v klidu řekl sem jim to bez jediného vulgarního slova, a také z důvodu principu. Mohl jsem kolikrát volat policii a neudělal. A policie to známe taky nic by se nestalo jenom napomenutí.Prostě přetekl pohár jinak asi mi nikdo neporadí tak prosím lock.

trtr

Zdravím, sice radost mít nebudou, ale až zase začnou ale pořádně dělat kravál, tak se domluvte ještě s někým v baráku a zavojte MP (městská policie). Pokud jsou to normální lidé, tak se srovnají, pokud ne, tak budou mít problémy. Dokonce jsem slysšel o situaci (ale to byl extrém), kdy někdo byl vykázán z dané obce (musel se odstěhovat). Ne, nedělám si legraci, ale možná to již nelze.

marshall70
hodnocení

Bydlí tam i nemocní lidé myslím postižení takže je to truchu zvláštní byt. Takže tam je jiný řád a určitě aoni určitě řád porušují. A nemám čas na nějaký vyřizovaní jenom chci slyšet je taková možnost? nebo ne? děkuji.

doplněno 25.02.15 19:15:

Ono je že to chudák paní pod námi slyši také. Měl jsem samozřejmě taky problém že jsem bordel dělal já přitom ne.

A domovníka nemáte?

Jak řeší u vás hlučné práce ti, kteří jsou v práci?

karolok*

Dobrý den,já se Vám vložím do diskuse.

Jsme SVJ,taky jsme měli dohodu,že v SO,NE se nebudou dělat hlučné práce.

Ny ní když se stěhují nový majitelé ,dělají si co chtějí,někdo to napíše,někdo,né!

A co s tím může výbor SVJ a správce dělat,nic! Sankce žádné nejsou.možné.

Je to o slušnosti a ta se bohužel ze společnosti vytratila!

Jistěže si dělají, co chtějí. Pokud jim omezíte hlučné práce po 20. hodině a o víkendech úplně - ono těch možností pro člověka, co chodí normálně do práce, nezbývá. V té chvíli se vám na vaši dohodu pochopitelně každý vyflákne, protože nemá jinou možnost - to vůbec není otázka nějaké slušnosti.

karolok*

Ale je, vždycky se dá domluvit, jsme snad lidé, nebo roboti? Lépe se to snáží, když někdo přijde a zeptáse, nemáš po noční? Tak já s tím počkám na pozdější dobu.

kockomilka

Ech, ale jak tohle souvisí s víkendem?

Tohle je právě o tom, že se lidi buďto domluví (a pak budou vrtat třeba v neděli ve 20:00, protože nejbližšímu sousedovi to nevadí), nebo že se napíšou nějaká stupidní pravidla, a pak budou vrtat všechna dopoledne po+út+st kdy je soused po noční, protože o víkendu se to nesmělo.

A tady hovořím z vlastní zkušenosti, je mi trapné dělat hlučné práce třeba 19-21 hod, ale přes den nejsem doma, v sobotu povětšinou nejsem doma a v neděli, kdy by se mi to hodilo, je to zakázané. No tak bohužel. Raději budu obtěžovat sousedy večerním hlukem, než bych za to platila pokutu.

fex

Přesně tak, pochopím to v neděli, ale v sobotu? Když chodím normálně od 8 do 4 do práce, tak pokud chci rekonstruovat, musím o víkendu...

hodnocení

2x

Mám stejné problémy, nejen já, ale celý vchod v panelovém domě. Domovník je může na hluk upozornit, ale to nepomáhá. Majitel domu to neřeší. Jediné co pomůže, je při porušování nočního klidu vždy zavolat policii. Opakované stížnosti se dají potom řešit. U nás to pomohlo. Přes den už žádný hluk neřeším, to k ničemu nevede. Když dělají v době nočního klidu kravál, proč tam nezajdete? Já bych tam zašla i několikrát po sobě, mám tu odvahu. Můžete sepsat i stížnost a nechat podepsat nájemníky a tu pak dát na magistrát. Hlavně se nebát, když to řešíte.

marshall70
hodnocení

Reaguji nad. Oni do práce nechodí. Já tam nebudu chodit 20 krát za sebou. Já se jich nebojím. Ale proč tam chodit když mají asi se mně srandu tak to vyřeším takhle.

doplněno 06.03.15 07:45:

Opakuji, že je tento byt zvláštního určení. A všiml sem si toho asi manžela, prý měl mrtvici a teď normálně chodí je to normální? A vetšinou jsou tady jenom postižení. Bydlím tam 14 let a nikdy jsem němel problém. Prostě třeba je to divné že to takhle chci rešit, ale nejsem nějakej blbec. Nashle.

karolok*

Já jsem také viděl invalidu na vozíku a normálně vstal a chodil,to jsou oblbováni lékaři,nebo možná i chtějí,nebo se určité sorty lidí bojí,aby neměli problémy. To EU nevidí,jak to skutečně u nas je!

karolok*

Ono toho řešení moc není, zákony jsou více na straně lumpů. Městská policie mi řekla, že pojem noční klid už neexistuje! Jenom rušení nadměrným hlukem kdykoli během dne.

Když dáte petici, dostane se to jen na přestupkovou komisi a tam většinou nic neřeší, max. Jim dají nějalou pokutu, kterou stejně nezaplatí--,

Proč vznikaly svj, když stejně žádnou pravomoc nemají? Jeden ze společníků si tam dá nájemníky kteří by si dřive jinde ani neškrtli, bydleli někde na ubytovně a ted je máte vdomě kde si dělají co chtějí nic na ně neplatí, a majitel se vám ještě vysměje, hlavně, že má svoje peníze!

To všechno naši zákonodárci umožnují. Slušnej člověk aby se nechal utiskovat a lump se jen směje!

lidus*
hodnocení

2x

Moc vám nerozumím, zaujalo mě "bydlí tam postižení lidé", pokud doma chodím o berlích nebo jezdím na vozíku zcela jistě sousedka pod námi nadává ale jinou možnost nemám a létat neumím. Pokud na ně vletíte s nějakou bandou -jako by lidi, ten výraz se mi moc líbí, skončí to na PČR ale trestní oznámení bude na vás a ty jakoby lidi. Co je to za hluk, který vás obtěžuje? Co děláte celý den (6-22) doma? Co chcete slyšet?, porušila bych všechny pravidla a k ničemu by to stejně nevedlo. Buď se v klidu domluvíte nebo si podejte stížnost majiteli bytu, případně zavolejte MP

zwiki*
hodnocení

1x

já bych s váma tam šel a někoho snad ještě seženem...

marshall70
hodnocení

Má to být vtip nebo ne? klidně si to zaplatím.

2kedar*
hodnocení

1x

Pravda je, že už to bude cca čtvrt století, co se mi podobný problém povedlo vyřešit.

Nejprve jsem se to snažil překlenout "soudružskou domluvou" *smich* (Soudruhem jsem nebyl, ovšem tak se to nazývalo)

Pak se to párkrát znovu opakovalo a mé prosby vycházely zcela naplano.

Nicméně, jako zdatný elektrikář jsem měl doma velmi vydatnou aparatůru, kterou jsem ovšem před zmíněným incidentem používal jen velmi zřídka, nebo pouze na sluchátka. Byl to stroj o výkonu 2x 500Watt. Nikdy před tím jsem ho vlastně doma nemohl pořádně osolit. Pouze na zábavách a diskotékách, nebo v kultůráku.

Tentokrát, po domluvě se sousedy, kterým už ti lumpi taky lezli na nervy, jsem to po jejich kraválu na půl hodinky spustil...

Pak ještě jednou a byli "vyléčeni". Za tři měsíce byli pryč. :)

adelle
hodnocení

1x

Já nechápu co tedy vlastně chcete a melete za nesmysly?! Píšete, že chcete bouchače, ale vzápětí jim nechcete ublížit a pokud by jste jim vyhrožoval tak na Vás navíc můžou zavolat PČR. Potom píšete co s nimu dělat a na odpovědi, že máte jít na magistrát nebo zavolat policii pokud budou dělat hluk a to se Vám taky nechce. Jít se s nimi domluvit se Vám taky nechce. Potom píšete, že je to byt s postiženými, což o pár řádků zase vyvracíte, že jsou zdraví. Dělají hluk od 6 do večera, takže podle Vás mají do oběda spát a pak se do večera dívat na gauči na tv? Navíc pokud je někdo nemocný tak asi pokud má hole tak to potichu nepůjde. Já mám o Vás úplně jasnou představu: důchodce co nemá co na práci než si dělat čárky co v kolik hodin kde vrzlo. Odhlučněte si obložením byt když se Vám žádné rady nelíbí- to je moje rada.

majda*
hodnocení

1x

vim jak Vam je mame totiž to same bezdetny par velmi hlučny uz sme je nekolikrat napomenuli i bytove družstvo chvili byl klid ated je to tu znova nejsou manzele a jejich vek je kolem25 let neberou ohledy na to ze tam nekdo bydli nikdo nam nepomuze

asd1
hodnocení

0x

Proč tam nezajdeš sám?

marshall70
hodnocení

A proč? byl sem tam asi 7 krát.

hodnocení

0x

Myslíte něco jako tuhle firmu?

mafie.webz.cz/...

marshall70
hodnocení

Tak může být také. ALE PODOTÝKÁM NECHCI JIM UBLÍŽIT.

how
hodnocení

0x

Odstěhujte se, klid dle vašich představ mít nikdy nebudete. Jediný, kdo může něco dělat je vlastník domu, ale pokud to je město, tak tomu to je fuk.

marshall70
hodnocení

Stěhovat se nebudu. A taky prosím aby mi nikdo neříkal že se mám odstěhovat. Mám tam i vztahy se sousedy.

doplněno 25.02.15 16:30:

Myslím dobre vztahy se sousedy.

petrak*
hodnocení

0x

Sousedi vržou v 6 ráno? Panebože, tak asi chodí do práce, ne?!

stalker
Právě ze nechodí
kockomilka

No a co?

Tak prostě spí v čase 23-06, to je snad normální. Není žádná povinnost chrápat do oběda, jen proto, že do práce nejdu.

A pokud slyšíte že VRŽOU tak je problém spíše v kvalitě celé budovy, než v sousedech.

majda*

u nas sosede vržou / souložej 4.30 taky to neni přijemny

milkyway*
hodnocení

0x
Vy budete pěkný nervoza že no pode vá by asi měli létat pokud začnou v šest asi vstávají do práce pak normálmě chodí po bytě pokud jim slřípe nábytek asi na mový nemají tak jim ho kupte a tenkou podlahu nechte zesílit nebo si nechte nechat odhlučnit celý byt u

culdabulda1*
hodnocení

0x

jak to tady tak čtu - co vlastně chcete? ... "vymlátit je"? - to ale musíte jinam, na těchto stránkách asi odkaz na nějakou mafii nenajdete.! - a pokud jsou to postižení lidé, tak mne napadá spíše otázka - co Vy jste za člověka ...

chroustaljouda
hodnocení

0x

Jestli nechodí do práce a dělají bordel tak takový sousedy asi žádnej med mít v baráku.

Mají nějaký zranitelný místo? třeba boty na chodbě nebo sklep kde chodí pro věci nebo auto před barákem na který by se dala dát nějaká cedulka ve smyslu "Vy svině přestaňte mě srát nebo se vzbudíte v márnici?". Lidi sou svině obecně takže jestli nepracujou a nejsou slušní lidi tak žádný jednání v rukavičkách. Mafie se takovýma blbostma nezabývá, člověk si musí pomoct sám, bez kamarádů. Na každou svini se vaří voda, třeba i na ně přijde exekutor nebo jiná záležitos vyšší moci.

A soucit s postiženýma lidma, to je přežitek. Psotiženej je ještě v pohodě, ale kdyby měl jinou národnost(barvu kůže a chování opice.. tak tam řešení zatím nalezeno nebylo.. Kdo to řešil ,toho zavřeli do vězení.

marshall70
hodnocení

Oni postížení nejsou to opakuju. Nervoza nejsem a bordel od rána do večera to není normální. Do práce nechodí.

kopejtko

A co je to vůbec za hluk? Mi neříkejte, že tam celé dny něco popotahují po podlaze? Jakou mají podlahu? plovoučku? Tak to je pak zcela normální, že to u Vás bude dělat kravál.Nejspíš si budete muset odhlučnit strop. Takže izolace a sádrokarton.

Investice to sice nějaká bude, ale né tak závratná a hlavně budete mít klid u kterého ani neusnete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]