Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení domu (podélné nebo kolmé vlákno)

Od: frantik* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chystám se zateplovat RD. Postaveno je z ytongu 375 mm a zateplovat chci minerální vatou 100mm. Ale nevím, jestli vatou s podélným nebo kolmým vláknem. Prosím o názory a proč zrovna to a né ono. Zároveň, zda i u polélného dávat lepící stěrku po celé ploše či nikoliv. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

TF profi, lambda 0,36, podélné vlákno, nemusí být celá plocha lepidla

NF 333, lambda 0,41, kolmé vlákno musí být celá plocha lepidla

Výběr je jen na Vás.

Proč vata a ne jiný izolant?

doplněno 25.02.15 20:08:

Franto, to je ale na debatu na půl hodiny..

Nechcete si mne nalézt na skype?

doplněno 26.02.15 06:52:

Františku, jako že bych půl hodinovou debatu napsal do emailu a pak čekal, že po první větě sdělíte, takhle ne..

603902651

frantik*

Díky. Jojo, lambdu vím. Ale mě spíš zajímalo jaký je v tom rozdíl - kromě té lambdy. Případně, když by u podélného vlákna byla celé plocha v lepidle (dělat to na zub hladítka) tak to ničemu nevadí?

Pro vatu jsem se tak nějak rozhodl, polystyren jsem nechtěl, nějak k němu nemám důvěru.

frantik*

to mi je jasné. Na internetu zase až tolik nejsem. Tak pokud by to šlo napsat, případně zaslat na mail.

frantik*
hodnocení

mě jde hlavně o nějaké shrnutí - v čem je rozdíl kromě lambdy, jaký je rozdíl v práci s materiálem apod..

frantik*
hodnocení

Tak jsem zvolil Isover a podélné vlákno.

Jen bych se zeptal, jakým lepidlem doporučujete lepit a zároveň použít pro perlinku. Zedník mi řekl, že na obojí použít fasádní lepidlo a značka je úplně jedno. Ale rád bych znal názor, jaké třeba použít - značka a proč.

Františku, já bych použil Z 301 DUO, proč? Páč ho mám ve skladu, je certifikované a je na něj akce..

frantik*
hodnocení

Díky a jaký je třeba rozdíl "Basf Prince Color Z 301 PS lepící tmel" a "Basf Prince Color Z 301 DUO lepící stěrka". U obojího se píše, že je možno jak pro polystyren tak vatu a lepení i stěrkování. Nebo jaký je třeba rozdíl "Weber therm klasik lepící a stěrková hmota" a "Weber tmel 700" - opět u obojího uvádí, že je pro obojí použití. Mě jde hlavně o tu vatu a jak lepení, tak poté stěrku s perlinkou. Snažím se přijít na to, jaký je rozdíl, co je lepší a zároveň, abych to tím lepidlem neuzavřel.

Zabíháme do podrobností, ale na polyš můžete použít obě lepidla,

Dříve se lepilo PeSkem, a natahovalo DUem. Dneska už jen DUem...

doplněno 27.03.15 12:10:

Omlouvám se za nepřesnost...

ale na polyš a vatu můžete použít obě lepidla,

frantik*
Ale ja nebudu delat polystyren, nybrz vatu. Takze ted jste mi moc neporadil...
frantik*
hodnocení

Ok, diky. A jak s paropropustnosti lepidla pouziteho na lepeni a sterkovani vaty? Jde mi o to, ze je spousty lepidel a nevim, ktere pouzit. Rad bych vice nazoru od vice lidi.
jackescz

Weber therm 700 lepidlo kde je vetší množství ,,písku" a je to nejlevnejší lepidlo od Weberu.

Weber therm. klasik lepdilo o třídu lepší a kvalitnější lepidlo

Každý zednik je zvyklý pracovat s něčím jinym.

frantik*
hodnocení

A máte někdo zkušenost s fasádním lepidlem Den Braven - QUARTZ FASÁDA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]