Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis pole

Od: ruzenka04* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den.Přišel chlapík a přinesl kus papíru stím ze mám pole. Pole vlastnila babička která je hromadu let po smrti. A já nevím co stím. Jen předpokládám že to bude chtít zajet na katastr a nechat to přepsat na mě.Nevíte někdo kolik to stoji a co všechno sebou vzít. Já bydlim od puvodniho bidliště jinde dost daleko. Tak než tam zajedu tak abych věděla co dělat. Co potom? Domlouvat se s družstvem co stím nebo se ozvou sami? Pole ma víc vlastníků. A družstvo na něm dělá.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Pokud jste vlastník musela jste pole získat darem nebo dědictvím, pokud na polích hospodaří družstvo musíte jako vlastník, mít sepsanou pachtovní smlouvu, berete pachtovné a odvádíte daně (pokud je neplatí družstvo). Na základě nějakého "kusu papíru"co vám přinesl nějaký chlapík, vám na ktastru nic nezapíší. Pokud má pole víc vlastníků a vy jste jeden z nich, musíte být na katastru zapsaná a máte svůj list vlastnictví, zkuste si podle čísla LV nebo parcely ověřit nemovitosti-nahlizeni-kat/.... Předpokládám, že nějaká čísla, výměra a td.jsou uvedena i na tom "kusu papíru".

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji za adresu nakouknu do katastru. Ale papír je na babičku tak ho budu muset nechat přepsat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, citace: "Přišel chlapík a přinesl kus papíru stím ze mám pole". To je nějaká legrace?

To nevíte, kdo to byl? Co je na tom papíru napsané? Jsou tam údaje? Proč se nepodíváte do KN na internetu a tam si to neověříte? Pokud tam je u vlastníka Vaše jméno, tak nic přepisovat už nebudete. Až budete vlastník (pokud již nejste), tak budete kontaktovat družstvo a zřejmě sepíšete náj.

smlouvu na užívání pole. Pokud nejste vlastník, tak to bude asi řešit notář (asi nějak nedodělané dědictví).

Takže, přečíst si ten papír a vše si ověřit. Zdravím!

doplněno 25.02.15 09:58:

Takže, vše v klidu a pozorně přečíst, zavolat, vyhledat a ověřit. Potom další postup dle situace.

doplněno 25.02.15 10:22:

Dokud nemáte v ruce ten papír, tak nebudete dělat vůbec nic. Podle textu na tom papíře Vás zřejmě čeká znovuotevření dědického řízení (tuším, že se to dělá soudně) a až vše proběhne, tak bude Vaše jméno v KN. Potom budete jednat s družstvem.

Případně se dědictví (pole) vzdáte.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji. Musím podívat jak pišete. Nevím kdo to byl. Byl u mého taty on me to volal. Takže mu řeknu at papír přiveze.Omlouvam se blbe jsem vše popsala. Není to sranda a moje jméno tam není je tam babička.

111®
hodnocení

0x

ono to může být i tak, že pozemek užívá družstvo ještě před rokem 1989, a jelikož tazatel nemá ponětí, že něco má, tak nepožádal o vydání v restituci a nyní se to dozvěděl...že vlastní...pro náhled od katastru potřebuje vědět minimálně katastrální území a číslo parcely...lépe je vědět List vlastnictví, ale není to podmínkou..

ruzenka04*
hodnocení

Ano ale co dál? Nahlidu. Co potom? Přesně jak pišete. Nevěděla jsem nic o poli. V dědictví to nebylo. A najednou mám pole psány na babičku na katastru to budou muset přepsat.

hodnocení

0x

Ten "chlapík" musel být nějaký asistent notáře, který byl pověřený projednáním dědictví nebo jeho části. Příslušný soud pověří notáře, ten věc projedná se všemi dědici a s návrhem na opatření to vrátí soudu. Teprve na základě jeho usnesení provede katastr změny (po nabytí právní moci). Měl jsem podobnou záležitost před několika lety (asi 2009). Kraj při budování cyklostezky zjistil, že není vypořádáno dědictví mé vzdálené příbuzné, která zemřela před asi 40 léty. V té době se to neřešilo, pole neměla žádnou větší hodnotu.

ruzenka04*
hodnocení

Ano to je podobná situace. Nějaký pole se v dědictví neřešilo.
lidus*

Pokud se "nějaké pole" našlo až nyní, musí proběhnout doplňující dědické řízení. V r. 2010 se našla pole po mém pradědovi, našla se jen díky tomu, že na místě chtěl investor stavět, víc než rok trvalo, než notářka vyhledala všechny dědice (bylo nás 64).

ruzenka04*
hodnocení

Je teda to je něco.Co pišete. To věřím prokousat se všemi nemohlo byt kratší než za rok. Necham to byt. Nikdo to nechce kdyby jo tak se stím bude něco dělat. Ano a volala jsem na katastr a řekla me to co tu pišete doplňující dědictví.
lidus*

Růženko, určitě to řešte, my to pole po pradědovi vyřešili následovně, všech 64 dědiců dalo plnou moc tetě, někteří se dědictví zřekli, ta z investorem co tam chtěl stavět jednala, pole prodala a pak notářka přesně podle poměrů dědictví rozdělila peníze. Nebyla to žádná horentní suma ale i tak to potěšilo. Vy ani neznáte hodnotu pozemku a necháte to být? Pokud to další dědicové nechtějí tak ať se zřeknou a vy na tom vyděláte, trochu běhání za to stojí.

ruzenka04*
hodnocení

Liduško snad to píšu dobře. Dědic jsem jen já. Včera jsem volala na katastr tam mě úřednice řekla ze se musí vyvolat dědictví nové. To dělaj právníci sami.Takto me to řekla. Ale to by mohlo trvat dlouho. Vždyť ti nemaji nastarost jen toto.Takže bych mela jet domu jsem vdaná jinde. Tam zajít za panem co dal ten výměr otci a zeptam se na všechno. Nejlepší kdybych věděla kdo to ještě vlastni. To je jedno pole rozkouskovane a samo ze lidi neznám. Že bych za jedním šla co budou dělat. Navíc to ma družstvo bude otázka co oni jestli naturálie nebo odkoupí.Hodnotu neznám ale dnes dáván za metrčtverečni 10kč. To by jsme tu psali na dlouho. Jsou zas bonity atd.

Až dá notář dohromady všechny dědice , svolá jednání. Na pozvánku se můžete k jednání dostavit, nebo někomu dát plnou moc. Každopádně to skončí usnesením soudu, které dostanete, ať už se jednání účastníte nebo ne.

buss
hodnocení

0x

To se stává, při projednávání dědictví se na to pole nepřišlo. Takže tažte se notáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]