Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi, jak se mám zbavit spolubydlící. Je to strašný čuně.
Jenomže jí mám ráda.
Nechci jí ranit, ale tohle se vážně nedá vydržet.
Pomožte mi prosím.
Potřebuji vědět různé zbůsoby, abych se pak mohla lépe rozhodovat.. Předem děkuji..
Je zajímavé, jak dobré vychování nebo takt, nám nedovolí komukoliv říci, že smrdí ona a smrdí ji hadry, protože o oblečení se nedá mluvit, že nechává po sobě nepořádek, nečistoty, chlív. Já si myslím, že tohle by se mělo říkat. Když tomu člověku navadí špína, proč by mu měla vadit upřímnost, zvláště pak, když je řečena v soukromí bez obecenstva, klidně, bez emocí, bez kraválu. A pokaždé, když je to potřeba, ne až když má nasbíráno a postižený ztratí trpělivost. Pořádek se nedělá, pořádek se uržuje. To platí i ve vztazích.
Jedním ze způsobu, jak se zbavit spolubydlící je sama se odstěhovat. A nemusíte řešit, jestli ji nějak raníte.
Ráda bych, ale není kam. V tomhle případě jsou v mém okolí byty buď moc drahé a nebo staré, které by potřebovali rekonstrukci.
Ona má tu možnost jít k rodičům. Já ne.
Ale jak jí to říct, aby mi nedělala peklo?
Já v tom nevidím žádný problém. Jednoduše jí řekněte, že chcete aby se odstěhovala. Jenomže tady skutečně nikdo neví, jak zní dohoda mezi vámi a čí to je byt. Žádné různé způsoby neexistují. Je jen jeden. Dohoda a domluva. Nebo jste chtěla slyšet od nás rady jak ji znepříjemnit život aby sama odešla? To snad ne! A hlavně si ujasnit priority. Buďto ji máte natolik ráda, že jí budete nepořádek promíjet, nebo je Vám milejší pořádek a nebudete jí to tolerovat. Já tomu ale dost nerozumím. Také jsem kdysi dávno sdílela byt s jednou kamarádkou a nepatřila zrovna k těm co by po sobě uklízely. Ale stačilo to říci jednou v přátelském tónu a dala si pozor a snažila se.
doplněno 25.02.15 16:53:A pak, "Otravná spolubydlící", to mi nezní zrovna přátelsky a nevypovídá to o tom, že je mezi Vámi přátelský vztah. Tak opravdu nechápu větu, "mám ji ráda".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.