Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřeboval bych poradit (pomoc) se sousedem

Od: mira88 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat na několik problému, které mě v našem domě vadí (část družstevní a část osobní vlastnictví 24bytů). Máme v baráku souseda, která vyhazuje zbytky jídla z oběda normalně z okna.. Je nějaká možnost, aby toho přestal? Jde o to, že už pod barákem se scházejí už kočky atd.. Ale také jde o to, že mám psa a pokaždé ho také neuhlídam a sem tam něco sežere a je mu špatně.. Už tam je spousta hovínek. I kytky normalně po letní sezóně vyhazují z balkona (hold truhlík otočí z balkona vysypou vnitřek a je po bordelu).. Pak ještě by mě zajímalo, zda mohou sousedi bez mého souhlasu natřít barák (nechtějí ho zateplit, ale jen natřít čož je nesmysl - bude to stát balík) Vlastním byt v osobním vlastnictví.. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak*
hodnocení

0x

Nestaci toho souseda pozadat, aby to nedelal? Mne kdyby sousedi pozadali, taky bych prestal vyhazovat jidlo z balkonu ... no .. :D

mira88
hodnocení

To už proběhlo a ptám se radši dopředu..

chlamak*

Bydli nekdo nad nim? At mu nahazou stare jidlo na okno nebo na balkon sousedi co bydli nad nim. Par krat a mate klid ... :D

jar*
hodnocení

0x

Souseda upozornit na nevhodné chování, pokud to nepomůže, můžete to řešit na schůzy vlastníků a pokud ani to nepomůže, záleží na tom na čí pozemek to hází, je ve vlastnictví města - pomůže policie. Další možnost je odbor životního prostředí, přestupková komise.

Co se týká zateplení x barva fasády - vyhrává rozhodnutí většiny.

mira88
hodnocení

Ohledně zateplení to chápu a vím, že musí souhlasit 75% a s hypotékou 50%.. To zcela chápu.. Ale, jen natřít je nesmysl.. I když jsem jeden z vlastníku bytu (mám byt v Osobním vlastnictví)? Jde přece o mé peníze..

hodnocení

0x

Kde bydlíte/město/?

mira88
25.02.15 13:19
hodnocení

Havířov

repkin*
hodnocení

0x

Ohledně jídla bych na něj přivolal městskou policii, že dělá bordel.

zakonyprolidi.cz/...

§ 47 odst. 1 písm. d)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]