Nejste přihlášen/a.
Prosím o vysvětlení co znamená - hrubá elektroinstalace a kompletace elektroinstalace. V nabídce
na rekonstrukci elektroinstalace se objevují tyto položky u mont.prací, mont.materiálu a dopravy. Jsou právě u každé položky napsané zvlášť/2x/. Díky za vysvětlení odborníkovi.
běžná nabídka /zde na slaboproudé rozvody /, u silnoprodu budou jiné částky za materiál i montáž; pokud to je cenová nabídka na elektro, měla by vypadat takto ( i když někteří živnostníci si to zjednoduší a dají "něco jako cenová nabídka")
doplněno 24.02.15 17:24:hrubá elektroinstalace a kompletace elektroinstalace - i u dopravy? 2810@, můžete pro zajímavost (i pro poučení) zveřejnit část vaší nabídky? pokud ovšem nebude problém s vaším dodavatelem, apod.
To se omlouvám, další listy jsem nepřepnul..
Protože často vídám i podobné "nabídky" jako je rekapitulace na 1. straně..
Takto komplet je to v pořádku.
doplněno 24.02.15 17:31:Otázku jsem celkem pochopil, i když ukázka té nabídky by řekla mnohem více..
Ale nevšiml jsem si, že Váš odkaz není jen jedna strana, ale vícestránkové PDF
Můj SW (jiný obor) formátuje rekapitulaci jinak...plus krycí listy.
Pane Martine, jedná se o novou elinstalaci v bytě 2+1. Celková nabídka činí 39 tisíc.
Hrubá elinstal. kompletace elinst.
Montážní práce 7772,- 6694 ,- 14 466,00 Kč
Montážní materiál 5463,- 5010 ,- 10 473,00 Kč
Doprava 1160,- 830,- 990,00 Kč
GZS 231,- 166,- 397,00 Kč
Revize, zkoušky, oživení 1 600,00 Kč
Kompletace 170,- 134,- 304,00 Kč -
Protože se v tom s manželem nevyznáme, můžete poradit, co na firmě požadovat? Jsme důchodci.Děkuji moc za Váš čas.
Myslím že přímo obor elektro bude podrobně znát kolega "nonek"..
Nicméně jak "nonek" dával svůj odkaz, tak nabídka by měla být rozepsána tak jak je to na jeho ukázce od strany č.2 dále.
První strana je jen rekapitulace - souhrn..Neobsahuje ale přesné množství materiálu (ks, metry) ani jednotkové ceny.
Pokud nabídka od firmy pro Vás je opravdu jen to co píšete, tedy těch 6.řádek, pak je to špatně..
celková cena sice není nejvyšší, ale zrovna končíme rekonstrukci elektrorozvodů v bytech 3+1, 65m2, komplet předělávka s novým přívodem se společných prostor, dále s přívodem pro 3fáz. sporák v bytě a platíme za byt cca 32000; to jen pro porovnání - záleží, jaké máte zásuvky, vypínače, jističe, ...i o jak rozlehlý byt se jedná, zda to bude v omítce nebo v lištách (i s tím jsem se setkal), ...takže těch 39t je v normě...
doplněno 24.02.15 17:53:součet u vašeho návrhu je 29 230Kč + 15% DPH, to nedělá 39 000,-; jsou tam ještě nějaké další položky?
doplněno 24.02.15 17:54:nebo je ta vaše cena i daní?
doplněno 24.02.15 17:59:požádejte firmu, ať rozepíše jednotlivé položky, typy, délky, průřezy, podobně, jak to vidíte výše v pdf ...normálně to v nabídce bývá ...pak můžete porovnávat...
Pane Nonku,
toto jsou další položky, týkající se nabídky:
Mechanismy 1 200,00 Kč
Stavební práce 3 800,00 Kč
GZS 231,- 166 ,-397,00 Kč
Revize, zkoušky, oživení 1 600,00 Kč
Kompletace 170,¨- 134 .,- 304,-
To jen k doplnění ceny. Jinak moc děkuji za radu, budeme chtít, aby firma rozepsala položky.
Částka za rekonstrukci je odpovídající, ale není nic rozepsáno. Jen hrubý odhad a každý si pod danou položkou může představit něco jiného. Pokud dodá firma podrobnější rozpis, tak najednou zjistíme, že si každý představuje něco jiného. Takže rozpočet na rekonstrukci odpovídá, ale není patrné, že i odpovídá podrobnému rozpisu. Dodavatel by měl dát podrobnější rozpis a nějak nechápu ty 2 finanční položky v každém řádku.
Hrubá to jsou drážky,krabice,rozvody-jako kabely.Kompletace jsou zásuvky,vypínače atd.To jen tak v kostce.Jinak zkus elektro Holešovice(kousek vod Matějský)tam nakoupíš všechno s velkou slevou a pokud nemáš chasníka na montáž,voni ti to nechaj i namontovat a hlavně si tam můžeš vybrat i světla a k tomu třeba LED žárovky.Já tam nakupuju už několik let vod baterky,přes řžárovky a kabely až po třeba čidla a zvonky.Jo a pokud to nemaj,tak ti to pošlou do tejdne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.