Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastova okna, mrizky

Od: ertl odpovědí: 10 změna:
Dobry den, nechal jsem si nacenit okna plastova od nekolika firem. 90 cm x 150 cm. Jedno okno stoji cca 4000 kc. Chteli bychom mrizky na sklo, jednu svislou a dve vodorovne. Priplatek za tuto mrizku je cca 3000 kc. Je to vsude +- stejne. A ja se ptam, proc jsou mrizky tak drahe? Nevite nekdo? Nezabyvate se nekdo vyrobou oken?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ertl,

Ten co vyrábí okna se nezaobírá výrobou skel. Vy chce mřížky mezi sklo, nebo nalepit na sklo zvenku?

Meziskelní mřížky znehodnocují tepelný odpor zasklení, a pokud zvolíte jen dvojsklo, tak Vás ujišťuji, že žádný výrobce nedělá horší okna, nežli vy si objednáváte. Zkuste se zeptat Vašeho dodavatele, zdali Vám může dodat ještě horší zasklení..

Nepřeji Vám to, ale na podzim (listopad prosinec) přijdete s dotazem...

mám nová okna a potí se mi, co s tím?

Cena mřížek je opravdu +/- stejná..

doplněno 24.02.15 18:40:

Za nalepení je to dost pěněz, já bych to nedával..

ertl
hodnocení

Nechci mrizky do skla, ale nalepit na sklo. To snad nebude delat sklenar.

Dělám do dřevěnných oken, ne do plastu. Ale mřížka co se lepí na sklo, tedy duplex, je vcelku, i když se to nezdá, dost velkej opruz udělat. Klasický okna ještě jakž takž jdou, ale když to je něco rustikálního, tak to by člověk nevěřil, co s tím je práce. A piplačka.

ertl
hodnocení

Nepotrebuji to mit z jednoho kusu.

Duplexy se lepí na sklo, to není z jednoho kusu, rovnou s křídlem.

ertl
hodnocení

Toz co je na tom teda tak draheho? Kdyz to vezmu kolem a kolem tak je to 3 metry plastove listy...

Jak říkám, nedělám do plastu, dělám do dřeva. Do klasických křídel to ještě jde, ale jakmile tam jsou nějaký rustikální profily, celá technologie se naprosto mění, musí na to být extra hlavy, profily a kontraprofily, a když to je do kříže, tak se vše dělá dvakrát, natřed svislý kusy, pak vodorovný. Práce jak na kostele.

junek
hodnocení

0x

nechci delat reklamu..ale podivejte se na tyto stranky.. oknapresinternet.cz/...

cena s rozmery 900 x 1500 s trojsklem, a s mřížkou tam vyjde na cca 4300 kč s DPH.. mřízky jsou ve skle

Okna jsem tam uz u nich objednával...takze je to OK..

jo a venkovní barva je uz v barvě..vnitřek svetlý

také me zarazilo, ze mrizky jsou tak drahé..a kdyz jsem slysel, ze to uhorsuje vlystnosti skla...tak jsem je tam nechtěl..ale...zajimalo by me...jak se daji lepit z venku...hlavně...to čistěni bude pakarna...takze nejspise necham vyndal skla..a necham tam preci dat do skel ty mrizky
ové trojskla...ale kolik to budes stááát do nevím..:(

ertl
hodnocení

Ty stranky znam. Nechci mrizky mezi sklo. A nalepovaci i tam stoji +- 3000.
darek

Něco podobného jsem byl nucen řešit kvůli památkářům i když jsem to nechtěl, protože opravdu ta mřízka zhorší termoizolaci okna a hůř se umývají. Nakonec se mi to podařilo vyřešit kompromisem, okna mám trojskla, mřížka je jen venku a v prvním meziskle, památkáři se nažrali a okna jsou zevnitř celá a ani to nevypadá špatně. Pomohli mi to vyřešit ve Vekře, ale běžně to nedělají, musel jsem to řešit až přes produktové oddělení a byl to atyp. Přesto, že bylo řešení vyjímečné cena oken se navýšila asi jen o 20%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]