Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena projektové dokumentace

Od: honzab* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci doma - v garáži udělat obchod s vlastníma výrobky + výrobnu Garáž je poměrně malá cca 50 m2, ale zatím to stačí. Parkování by bylo před garáží/ obchodem na dvoře kde mám v plánu udělat parking z kamínku... Na stavebním úřadě mi řekli že chtějí abych jim dodal projektovou dokumentaci dle vyhlášky...

Vím že je těžké říct nakolik taková dokumentace vyjde, ale třeba někdo bude vědět. Mám v plánu se optat archytektu, ale radši bych věděl, nemám s tím žádnou zkušenost.

Děkuji za rady

doplněno 23.02.15 13:06:

Ještě doplním že garaáž je součást hospodářské budovy - nevyužívaná. tu schvalovat nechci. pouze tu jednu garáž/ místnost.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že stále platí, že slušná cena projektu od architekta by měla činit asi 7 procent z celkové projektované částky na stavbu. Ale, jinak je smluvní. Zdravím!

doplněno 23.02.15 13:17:

No, tu cenu si dohodnete s tvůrcem projektové dokumentace - a architekt to asi nebude, tak uvidíte, jaký bude rozdíl. Náklady zřejmě snížíte "samostavbou", tak potřebujete jen "plánek" pro kolaudaci.

doplněno 23.02.15 15:57:

honzab - já jsem dostal nabídku na vypracování projektu na stavebním odboru. Mají tam přehled a "své" projektanty. Ale, nakonec z toho z jiného důvodu sešlo.

honzab*
hodnocení

aha, takže prakticky podle Vás nejde říct jaká je cena projektu. Protože se nestaví, ale renovuje. Což než přijde archtekt tak to budu mít hotové. Předpokládám že k prodejně není potřeba nic spešl.když to nejsou potraviny. že stačí el. zásuvka a vymalováno :) a můžem otevírat

honzajs122
hodnocení

0x

takže rekolaudace...najděte si nějakého projektanta s kulatým razítkem z oboru pozemní stavby a hotovo. Architekt s tím nemusí mít vůbec nic do činění. Onen projektant Vám řekne co a jak a nebídne cenu za projekt ...
Budou tam muset být oddělené rozvody vody, elektro, plyn,, kanalizace ...stavební úpravy a pod.
parkoviště nedělat...jinak dostanete nařízený lapol a pod. ...

honzab*
hodnocení

Dobrá, píšete architekt to asi nebuude... Kdo tedy dělá tyto projektové dokumentace?

honzajs122

zadejte do googla projekty staveb nebo projektant staveb a hledejte ... musí to být stavební inženýr s kulatým razítkem ...autorizovaný projektatnt se tomu říká ...jeden člověk bude vždy lacinější jak velká projektová kancelář ...

milan23*
hodnocení

0x
Jestli bude garáž vedená na ŽÚ jako provozovna, pak byste měl na stavebním úřadě žádat o změnu v užívání stavby a k tomu dodat projekt který odpovídá užívání jakožto provozovny.Mají do toho co mluvit hasiči ,hygiena,samozřejmě stavební úřad.To že Vám jde jen o garáž asi nikoho zajímat nebude, výkres bude muset být nejspíš na celou budovu.Suma sumárum,autorizovaný projektant si za kompletní vyřízení řekne +-25000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]