Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polykarbonát na skleník

Od: klaban* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych si do budoucna postavit u kůlny skleník. Sklo nechci, tak jsem přemýšlel o polykarbonátových deskách. Ovšem jak jsem koukal, tak je jich více druhů. Nevyznám se v tom. Co by se mělo dát na skleník? Víte aby to něco vydrželo a nebyl to úplný aušus.

Díky Klaban

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

na skleníky se dává tloušťka 10mm , ale lepší je dvoukomorová...jak jednokomorová , lépe izoluje

klaban*
hodnocení

AHa, děkuji za odpověď, tohle jsem potřeboval vědět. Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Polykarbonát zásadně dutinkový,desky plné určitě ne.Je možné ho zvolit i kouřový,nebude se uvnitř tak topit.

JABRAKA

bruk600*
hodnocení

0x

Podle všeho si to chcete dělat sám a tak bych měl nějakou radu. Při konstrukci "skleníku" z polykarbonátu musíte počítat se značnou tepelnou roztažností tohoto materiálu. Nejlepší by bylo nedělat žádnou kostrukci, ale koupit dostatečně dlouhý pás (vyrábí se 12x2m a použil bych čirý) a na jedné straně ho ukotvit ke stěně kůlny, ohnout ho a na druhé straně ho usadit na základ. V takto vzniklé oblině nebude problém s dilatací a nebudete muset řešit utěsňování komůrek polykarbonátu, ono se to stejně nikdy dokonale nepovede a je jen otázkou času, kdy to začne uvnitř zelenat. Pokud by jste to tak stavěl, ještě by jste si muset poradit s usazením bočních stěn k této pohyblivé části, protože vše bude dost v pohybu. Tady by jako vymezovací materiál mohla pomoci nějaká trvanlivá tkanina, která by se v horkém období dala i vykasat a větrat tak. Zatím jsem to ještě nestavěl a tak je to teorie, ale polykarbonát mám na pergole (O.K.) a od souseda mi taždou chvíli přiletí kus jeho kupovaného "šunt skleníku" a tak pozor i na krytí před větrem.

klaban*

Děkuji za přípomínku. Právě ty problémy s větrem mě od polykarbonátu trošku odrazuje to je pravda. Mě by se líbilo něco takového skleniky.heureka.cz/...

ale to je ze skla. Z polykarboše to nedělaj proto mě láká si to postavit nějakým způsobem sám. Akorát nevím, jaká spotřeba bude těch desek v konečným hledisku, aby se pak cena nevyšplhala více než ten skleněný v odkazu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]