Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v bytě

Od: billabong* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat.V bytě se nám začala tvořit v rohu plíseň po obvodu. Máme byt v družstevním vlastnictví. Ze strany družstva u nás proběhlo měření vlhkosti,to ukázalo vysokou vlhkost. Takže jsem dostal vyjádření, že málo a špatně
vetram.ale obvodová zeď je nasakla vodou.mohl by mi někdo poradit. Mohu zaslat i fotky. Diky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Vloni se vám plíseň nedělala? Kupte si za stovku vlhkoměr a hned uvidíte po důkladném větrání do průvanu jak vlhkost klesla. Větrat je potřeba několikrát denně na několik minut, Na kolik vytápíte? Odstraňte zdroj vlhkosti - sušíte prádlo v bytě? Sousedi mají také plíseň? Pokud ne, tak závada je u vás (v užívání bytu) a ne ve stavbě.

doplněno 21.02.15 17:33:

Foto by nebylo?

billabong*
hodnocení

Loni se nedělala, já jsem tu měl vlhkoměr a mam i graf, ale když jsem ukázal fotky odborníkovi řekl mi, že fasáda není dobře udělaná, sousedé zatím nemají, ale on říkal, že je to otázka času, já bydlím přímo pod střechou.
billabong*

Na první fotce je vidět prosáklá zeď na druhé plíseň v rohu.

Plastová okna byli ješte než jsme se nastěhovali cca 3 roky.

Bytovka má tři patra ,plíseň postupuje od střechy.

Plíseň v bytě
Plíseň v bytě #2

malo fotek,hlavne zvenku od okna po strechu.

billabong*
hodnocení

Zvenku je omítka a je na nich vidět, jak od shora černá, u mě je to nejvíce o patro níž trochu a dole zatím nic.

Střecha je plochá, sedlová nebo jaká? Pokud je sedlová, někdo se pod ní podíval? Nejspíš je problém ve střeše.

billabong*
hodnocení

Střecha je plochá, byli to spravovat a prý tam byli drobné trhliny, ale já mám fotky a na nich jsou celkem velké díry.

hodnocení

2x

jo,taky bych to videl na strechu,musite presvedcit druzstvo,at to necha proverit a spravit.ale co nejdrive.

hodnocení

0x

Máte plastová okna a jejich montáží skončilo větrání. Normálka.

hodnocení

0x

Na tento problém už bylo odpovězeno nesčílněkrát. Musím vyjít z toho co má plíseň ráda a co ne.

Plísni vyhovuje vlhkost a stojatý vzduch. Proto se musím zachoval podle konkrétních podmínek. Pokud je starší dům, tak se mrknout v jakém stavu je izolace základů. Voda vzlíná po zdi a zvyšuje vlhkost. Pokud jsem dal plastová oklna, tak usatala přirozené větrání netěsnostmi a zvyšuje se vhlkost. Pokud je byt-prostor uzavřen a není prodění vzduchu začít větrat.

Takže tu máte dva směsy v boji s plísní.

1. Stavední úpravy - izolace, odvodnění objektu, do vlhkých prostor protáhnout trubky od ústředního topení apod.

2. Provozní - pravidelně větrat nejraději průvanem. Nábytek nedávat těsně ke stěně, aby tam mohlo být proudění vzduchu. Použít elektrické vysoušeče (ty pasivní jsou spíše pro srandu)

doplněno 21.02.15 18:57:

Vážený tazateli. Jak už jsem psal, tak jednou z možností jsou stavební úpravy podle konkrétních podmínek. Z vaší první fotografie je patrná vlhkost v horní části okna. To znamená, že vám zatýká směrem od střechy. Špatný okap, boční vírt při dešti apod. Opět hádání z křišťálové koule, kdy není schopen tazatel popsat přesně celou situaci.

Takže jediná rada. Zjistěte příčinu zatékání a tu pak požadujte odstranit. Pokud to před 3 roky nebylo, tak se něco porouchalo, ale to musíte zjistit sám. Tady vám určitě nikdo neporadí.

billabong*
hodnocení

Ale obvodová zeď je evidentně promacena a z družstva mi řekli, že málo vetram, přemýšlím ze se budu bránit soudně, protože je evidentní, že ve fasádě je něco špatně.

Obvodová zeď je promáčená až k vám pod střechu? Do kterého patra?

doplněno 21.02.15 17:51:

Máte plastová okna? Jak dlouho?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]