Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trochu vody na podlaze koupelny

Od: audinos* odpovědí: 3 změna:

Před osmi lety rekonstruovaná koupelna, v paneláku, sousedy máme ze všech stran. Před měsícem jsem stál uprostřed koupelny a ona tam byla louže. Jenže já nic nevylil.

Předevčírem v noci jsem tam zase přišel a byla na zemi voda. Utřel jsem, byla tam zas. Asi čtyřikrát. Pak už do rána nic a ani další den.

Myslel jsem, že někde netěsní trubka ve zdi, ale tu skříň pod umyvadlem jsem neodstavoval, musel bych odlepit umyvadlo a nerad riskuji, že to bude zbytečně.

Vnitřek skříňky je suchý. Nalevo od skříňky je vana, kolem ní je suchu.

Přikládám fotku skříňky a také vnitřku. Co se vnitřku týče, tamta flexi trubka je asi také provizorium, viďte?

Dotaz: Odkud by ta voda mohla být? A proč jen tak občasně?

VELKÝ DÍK!

Trochu vody na podlaze koupelny
Trochu vody na podlaze koupelny #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak, pouze spekulace - podlaha koupelny má trochu sklon ke středu, proto se ta voda drží tam. Ze stoupačky to nebude - to by teklo stále. Takže, buď si "odfoukne" občas pojišťovací ventil (pokud tam nějaký je) nebo nějakým tlakem v odpadu se dostává odpadní voda zpět a ten flexi odpad není na "protisměr" těsný. To by se třeba mohlo stát, když někdo nahoře vypouští vanu. Flexi odpad je normální řešení, ale pevný je asi lepší. Umyvadlo nemusíte ani odlepovat, protože za ním nic nebude. Možná ještě zkontrolovat radiátor topení. Zdravím!

doplněno 21.02.15 09:04:

Pokud se voda objevila pod tou skříňkou, tak to bude ten odpad (spíše u zdi - to černé).

Flexi odpad se zanáší dříve, protože jeho povrch není uvnitř hladký - a když tam použijete na jeho čištění nějakou chemii, tak ho umí i "prožrat". Zkuste pokus - rozlévejte tam úmyslně ze skleničky vodu (u okraje skříňky) a sledujte, jak teče (asi do středu koupelny). Já bych buď přetěsnil ten odpad nebo si tam udělal jiný z novoduru (a také dobře utěsnit u zdi).

doplněno 21.02.15 10:10:

audinos - asi kdyby to byla tlaková voda ze stoupačky, tak by tam tekla stále (nebo by to tam někde stále kapalo). Pokud jste si jistý, že jste tu vodu nezpůsobil Vy (pračkou nebo vycákáním), tak bych se zaměřil na ten odpad.

audinos*
hodnocení

Moc zdravím! Děkuji, Bene! Zkoušel jsem tam vodováhou, také mě to předtím napadlo - ale je to dost rovný.

Tak ten pojišť. ventil ani nevím, jak hledat. Vypadá to ale na nejlepší variantu, myslím, jak píšete. Ano, nad námi vanu mají:) Myslel jsem odlepovat umyvadlo proto, abych se podíval, co je za tou skříní - neb zpod ní se ta voda objevovala.

Topení tam nemáme.

Flexi odpad se mi časem asi zanese nepořádkem a pak i když se neutrhne svou hmotnostní, tak bude ucpán - toť moje obava.

doplněno 21.02.15 10:05:

Ano, vodu jsem ucítil na podlaze, ale pomalu vytékala zpod skříňky. Takže tu černou lepící hmotu bych měl vinit. Dobře, nechám předělat na pořádný novodur. Děkuji!

hodnocení

0x

Když jsem kupovala trubku jako nástavec k té hadici, chtěli jsme to tehdy jen upravit a nechat starou, upozornila mě prodavačka, že ta hadice moc dlouho nevydrží, takže pokud je tam už pár let, ať si zrovna koupím novou, aby se to nemuselo za chvíli předělávat. Prý v těch faldech to nějak za čas zlobí, tak možná mrknout i na to, zda ta flexi skutečně neteče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]