Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilepit plovoučku na schody?

Od: marekte odpovědí: 7 změna:

Dobrý den! V TV jsem viděl jak na betonové schodiště lepili laminátovou plovoucí podlahu. Chtěl bych se zeptat jestli s tímto někdo máte zkušenosti popřípadě jestli by jste mi mohl někdo poradit jak a čím lepit. Mám zatočené schodiště, které má betonové stupnice a plechové podstupnice(pouze na přímých stupních), na stupních točených je na rohu úhelnik. Díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

0x

Dobrý den, a není lepší koupit normální "skládací" plouvoucí laminátovou podlahu a pouze ji složit?

marekte
hodnocení

Já myslím normální kvalitní zámkovou plovoucí podlahu...ale ta na těch schodech jen tak samovolně držet nebude...

alf*

ale bude. Upřímě, jak jsem viděl ten dotaz, vybavila se mi scénka z filmu Nejistá sezóna. Nebo je normální spojení lepit a plovoucí, tedy ve smyslu plošného lepení k podkladu?

Lepil bych to třeba statikem od Henkla (tím se lepí klasické dřevené stupně na beton), případně, nyní bez záruky, pěnou, pur lepidlem, hřebíkama (tekuté). Bez lepení se to řeší třeba tímhle eps-profil.com/... a jsou i profily vroubkované které zároveň omezují možnost uklouznutí. Jak v té TV řešili hrany? Nic co by dobře vypadalo a vydrželo mě nenapadá?

Ale na kov nevím ani jak přidělat ty profily. Jak budou připevněné podstupnice? Nebo nebudou? Nebo budou jen tam kde je beton? To železo je v celé ploše schodu?

Vidím tam hodně nejasností pro dobrou odpověď. Málo údajů, co fotka a trochu víc se rozepsat?

marekte
hodnocení

Schody jsou řešeny jako ocelové, schodnicové. Schodnice jsou profil U, který je skrytý ve zdi a na ně jso přivařeny plechové stupně tvaru L, jejichž stupnice je vyplněna betonem s kari sítí, viz obrázek.

marekte
hodnocení

Obrázky tu nějak nejdou,tak aspoň takhle: uloz.to/...

marekte
03.06.09 23:44
hodnocení

obr.

mato*
hodnocení

0x

Až zjistíš cenu kvalitního schodového profilu a propočítáš to na celé schody, tak tam nalepíš ob. zátěžový koberec.
www.shprofil.cz/index.php
vltava2000.cz/kovani-axis/default.asp
www.duralprofil.cz/page/profily_schod.htm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]