Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prý ruším sousedy

Od: jdulimova odpovědí: 9 změna:

mam take problem ,poustim si pres den hudbu ,ale ne moc nahlas,a presto jsem tercem sousedu,ze je rusim,ze maji male dite atd.,vyhrozuji ze na me zavolaji policii,ale ja to zase nepoustim tak aby to slysel cely panelak,v noci jim zas vadi ze vubec chodim ikdyz potichu,kdyz se jdu treba napit,pripada mi to ze spiš obtezuji oni me,tak uz nevim jak se chovat abych neobtezovala

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

4x

stručně: basy, druh hudby

rozepsáno:

a) moderní hudba a domácí reprodukční zařízení má výrazné basy, které jsou slyšet hodně silně, hodně daleko. Když jdete po polní cestě za vsí a někde je zábava s hudbou, slyšíte dunění basů a bicích hooodně daleko i když ostatní hudbu neslyšíte vůbec. V práci jsme měli milovníka hudby, který si stále pouštěl svou oblíbenou sice potichu, ale vzdálené dunění basů slyšitelné v celé budově i ven štvalo každého až ke vzteku. Stačilo, když si pouštěl pouze malé rádio bez basů a byl klid. Zkuste si také stáhnout basy, nebo subwoofer dát tak, aby neduněl do prostoru.

b) nedivte se někdy řidiči v autobuse, když vyletí od volantu a sprdne mládence, kterému do sluchátek rachotí šílená muzika slyšitelná na všechny strany a řidič neví, jestli má poruchu v motoru, nebo se něco děje ve voze. Klidnou hudbu lidé nevnímají rušivě, naopak, ale některé druhy hudby, nebo syntetické zvuky z počítačových her přivádějí do varu hráče a k šílenství lidi, kterým to vadí. Nedivte se sousedům, hrajte si do sluchátek a budete mít krásné zážitky a sousedi klid. Asi tak...

hodnocení

4x

Jako otec dětí se zkušenostmi - člověk má svá práva, která končí v místě, kdy omezuje práva druhých!

Pokud vám hudba k životu pomáhá a potřebujete ji - můžete si pořídit sluchátka...

Pochopíte jejich reakce, až budete mít potíže stejné, jako mají dnes oni.

hodnocení

3x

Asi je to hodně tichý dům, že sousedi všechno tak slyší, při normálním šumu a chodu domácností by se měly takovéto běžné zvuky ztratit. Ale napadá mne, nenosíte domácí obuv s tvrdší podrážkou, nebo pantoflíčky na podpatečku? A co koberce? Nevěřila byste, jak je takové cvakání pantoflí i při opatrné chůzi slyšet a naopak jak je znát k lepšímu, když se položí koberec. No a pokud opravdu máte čisté svědomí, nedá se nic dělat, je to normální, že je to slyšet.

culdabulda1*
hodnocení

2x

- pokud jde o vnímání hlasitosti hudby, je to dost subjektivní, ale je divné, že slyší v noci Vaše kroky, jste si jista, že opravdu jenom chodíte?!

My máme naštěstí klidné sousedy, ale v době, kdy rodina nad námi měla malé děti, bylo jejich dupání také dost nepříjemné. No vydrželi jsme to se špunty v uších, děti naštěstí nedupaly celý den a v noci.

pfpetr*
Celou pubertu jsem hudbu poslouchalze se klepalo vse včetně oken . Byl to rodinný trojdomek a znala me cela ulice. Když někdo přišel s slusne požádal tak jsem vždy vypnul. Hudbu miluju a drží me to dodnes. Až vyrobi sluchátka která vám dají masáž srdce poridim si je zatím ale neexistujou
. Policie u nás byla každý týden a nic nemůžou . Na uradě me rekly at si delam co chci pokud je to před 10 večer. Nesmí to také rvat oknem ven

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, předpokládám, že tam jste v domě nově a ještě k tomu mladá. Jsou někteří "staronájemníci", kteří podléhají takovému dojmu, že mají silnější užívací právo a každý nový se tomu jejich uvažování a chování musí přizpůsobit. Myslím, že si Vás chtějí podmanit, aby jste přešla na jejich chování a chovala se stejně (podle jejich norem). Zdravím!

doplněno 21.02.15 08:29:

Pokud si je tazatelka jistá, že její chování je v normě (a neporušuje např. noční klid), tak by měla oplácet stejně. Ona je třeba zase rušena štěkotem pejska nebo hlučnou hrou dětí. Tak to asertivně sdělit na případné výtky. A také přidat něco o vzájemné toleranci - jednou hlučím já a jindy má potřebu hlučet soused (a ten druhý to holt snáší, protože ví, že až bude hlučet on, tak tím zase bude obtěžovat souseda). Takže, nenechat se zastrašit a útok vrátit.

doplněno 21.02.15 11:09:

Ano, to je ta netolerance. Rodič řeší klid svého dítěte, ale neuzná, že i jeho dítě může být hlučné.

doplněno 21.02.15 11:22:

Zde je možná extrémní, ale dost jednoznačný přístup k sousedům, když hodně obtěžují.

jokeer*
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud si pouštíte hudbu za bílého dne a ne moc nahlas, tak je vše OK, ale večer bych bral větší ohled, když tedy mají to dítě. Po bytě si choďte jak chcete a kdy chcete, jinak budete vězeň ve vlastním domě, Pokud chtějí zavolat policii, tak ať si poslouží, Vy přeci jak tvrdíte, nic neporušujete. Můžete jim vzkázat, že jestli jim vadí Vaše chůze, tak ať se klidně nastěhují někam na chatu. Pokud Vám vadí, že Vás pořád otravují a vyhrožují, zkuste se k nim zachovat nějak nepříjemně, ale jen tak, aby jim bylo nepříjemné s Vámi mluvit. Osobně mě štvou tyhle sousedské vztahy, ale pokud se k nim chovám dobře a oni ke mně ne, tak nebudu za hlupáka, přeci také platím nájem nebo tam vlastním byt jako oni, tak sebou nenechte vytírat podlahu! Tohle samozřejmě platí pouze, pokud opravdu víte, že se chováte, tak jak máte.

hodnocení

0x
Chcete hudbu nahlas? Kupte si sluchatka. Prece jen nesmite omezovat druhe a , ze to je potichu? Potichu je neurcite slovo a pro kazdeho to predstavuje jiny parametr... pokud ale rusite moc a dite nemuze spat tak se nedivte. Ja jako rodic bych to take resil.
majsterjoe*

Co je to omezování druhých? Jak hlasitá to musí být hudba aby rušila ostatní sousedy? A že chodí moc nahlas? Vše je o toleranci, ale tady vidím že schválnosti spíše dělají sousedi. A ať ty policajty zavolají.

Pochopitelně sousedi můžou jít bydlet někam na okraj vesnice, když je sousedský život ruší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]