Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím říznout odpadní trubku, když není prostor

Od: kebous odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,
nemá někdo nějaký zajímavý fígl, čím se dá přeříznout odpadní HT trubka 110, když kolem není prostor. Ze dvou stran je stěna a ze třetí vede vedle vodovodní stoupačka (viz obrázek). Potřebuji vyříznout kus trubky, abych mohl vsadit odbočku s přesuvkou, ale flexou se tam nedostanu a tím, že je odpad téměř u stěny tak by se plátkem do pilky nedalo pořádně hýbat, protože by stále narážel a pižlal bych to půl dne :)

Předem díky za jakýkoli zajímavý nápad.

Čím říznout odpadní trubku, když není prostor

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

asi bych to řešil něčím takovým - bahco-naradi.cz/...

Vzít jen tu řeznou strunu - dát třeba na další drát a řezat jako když leštíte boty :)

doplněno 20.02.15 09:38:

jo pokud byste chtěl pouze přidat nějakou odpadní trubku z boku, jak píše @martincakl - pak mne napadlo navrtat něčím takovým - vrtaky.cz/...

nebo tou vyřezávací sadou do dřeva - uděláte díru a vsunete danou trubku...

Ta pilka by byla variantou, pokud byste chtěl kompletní předělání neimprovizované - tj. originálními přípojkami..uříznout komplet a nastavovat podle potřeb.

hodnocení

3x

Pokud nepotřebujete odbočku DN110/75 nebo DN110/110, ale stačila by DN110/50, potom nemusíte vsazovat odbočku s přesuvkou, ale můžete použít navrtávací odbočku. To by se Vám dělalo lépe.

hodnocení

2x

Sežene te si někoho, kdo vezme správnou pilku a odžřízne to za 10 minut.

Já používám pilku na sádrokarton.

třeba tuto

bmshop.eu/...

hezký víkend

doplněno 20.02.15 09:42:

Kolegové, pro laika bez nářadí bude jednodušší uříznout trubku.

Na odvrtání potřebuje vercajk..

hodnocení

2x

Ještě můžeš kolem trubky protáhnout odporový drát a za oba konce odporového drátu připojené k ke zdroji napětí lehce tahat (samozřejmě přes izolované kleště).

Přitom bys musel zajistit odvětrávání, protože při pálení trubky vzniká pěkné smrad.

fex
hodnocení

0x

Nějak odvrtat?

kebous
hodnocení

Výbroně. Mockrát díky za odpovědi. O řezné struně jsem taky uvažoval, ale je dost tuhá, takže by se nejspíš při řezání plně nepřizpůsobila. Sádrokarton mě taky čeká, takže zvolím pilku, pak se bude hodit.

joudic*
hodnocení

0x

na odpadovky je supr nepouzity list pilky na zelezo a mate to za chvilku

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Řešení od přítomných pánů tady je levné a možné. Já jsem viděl řezat profíky topenáře i 2´´ trubky takovou přímočarou kmitkou. Pila čouhající z elektrického strojku na 230V. Plátek ze strojní pily. Fikne skoro cokoliv. Asi by to šlo i někde půjčit. Většinou železný věci pálili autogenem. Když na některé trubky potřebovali udělat závit, tak tímhle udělali rovný řez.

shermen
hodnocení

0x

Řešil bych to asi tímto.

rucni-naradi.cz/...

isteron
hodnocení

0x

Priamočiarou el. pilkou by to neišlo?

vampir
hodnocení

0x

akvinaservis.cz/...

Stačí vykružovací korunku d 57 mm , krátkou aku vrtačku.

Když se tam dostanete tak je to pro vás určitě takto jednodušší a rychlejši.

Vyrábí se to jak pro potrubí HT d 110 tak i d 125.

A odbočka může být buď d 40 nebo d 50.

S pozdravem

host*
hodnocení

0x

Dá se použít řetězová ruční pila, obrázek je například na ajandekotletek.biz/... nebo se dá odbočka podle nějakých rad někdy někde na webu publikovaných udělat tak, že se z trubky s odbočkou uřízne podélně půloblouk s odbočkou a ten se pak nalepí na trubku v potřebném místě. V místě odbočky se do původní roury vyřízne otvor, aby napojení fungovalo.

asd1
hodnocení

0x

Nejlíp asi to vibrační multifunkční oný z Lidlu. Nebo odporovým drátem (třeba pájkou), plátkem pilky na železo a ručně šmrdlat, řeznou strunou, řetězem z motorový pily (pokud jde obhodit kolem trubky), asi i dlátem atd. Možností je hodně...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
lze to uříznout různými způsoby - více čí méně pracnými. Pokud nic jiného nemáte, v nouzi postačí plátek pilky na železo nebo třeba obyčejná ocaska (tady u ná/... nebo ještě lépe ocaska - zlodějka. Osobně bych to (protože mám vybavenou dílnu) řezal elektrickou ocaskou. Mám velmi podobně vypadající jako je na obrázku v článku (jen to nemám Bosch, ale Parkside z LIDLu) a nedám na ni dopustit - mám ji asi 6let a už se dávno zaplatila (používám ji na různé práce - od prořezávání stromů až po přiřezávání trubek trámků, prken apod.). S touto pilkou by uříznutí vaší trubky byla otázka max 5 minut a bez dřiny.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Většinou se tu píšou ptákoviny. Toto řeším každou chvilku. Řežu to normálně flexou 115. bez krytu. Nejdřív si to pořádně naměřím , pak vyříznu vodorovně navrchu a dole co mně to pustí. Potom na krajích dvě svislý , tak že utvořím takové okýnko ,( něco jako na rýně -dešťovém svodu -klapka např. do bečky) které ale nedoříznu do konce. Prvně ho silou otevřu , aby mi uříznutá část nespadla dovnitř a pak teprve doříznu. Do vzniklého okýnka pak dám bez problému flexu s menším kotoučkem a doříznu. Řezy ogrótuju. Navrchu nepoužívám přesuvku , ale prodloužené hrdlo. Výměna odbočky v paneláku asi 1O minut . Pozor co se týče paneláku mohou být za trubkou skryté el. dráty a nebo voda v PPR. -řezat opatrně.

instalatera, ale to není hezké že většina je jen ptákovina.

Prosím, přetěte si zadání tazatele..

...ale flexou se tam nedostanu...

a vy klidně napíšete, že to jde flexou...jasně že to jde...ale bez útoku na jiné..

Zdravím.

doplněno 04.03.15 15:50:

asd1, však píšu že to jde...

a souhlasím s Vámi, klidně ať poradí, ale neodsuzuje jiné rady...

Laik si určitě nebude kupovat lano, na řezání, utavit trubku odporovým drátem taky není OK, páč se zdeformuje hrana..

ale nebudu útočit na rádce..

asd1

Milane, to je popis jak se tam dostane i s flexou a funguje to i pro trubku natlačenou až do rohu... "Ptákoviny" si odpustit mohl, to souhlas.

instalater*

Máte pravdu, omlouvám se . Ty ptákoviny jsem si mohl odpustit... Když jsem ale četl o odporovým drátu, řetězu z motorové pily atd. ...

Instalatere, OK, a máte pravdu, některé rady nejsou rady...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]