Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aut. pračka připojená přes termo ventil

Od: bratrh® odpovědí: 8 změna:

Máte s ním někdo zkušenost?Potřebuji připojit aut.pračku na zdroj TUV,které mám nadbytek.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vezměte v úvahu, že některá znečištění se rozpustí jen ve studené vodě - v horké se naopak srazí a nevyperou. Typicky skvrny od krve, vajec apod. Takže praní začínat studenou vodou má své technologické opodstatnění.

hodnocení

0x

to máte pračku na připojení SV i TUV?

doplněno 18.02.15 22:29:

v tom případě napojením na teplou vodu významně zkrátíte prací cyklus a prádlo nemusí být dobře vyprané...odzkoušeno nalitím teplé vody do pračky před napouštěním SV...při 90st. to nebude tak zlé jako třeba při praní na 40st.

doplněno 18.02.15 22:35:

napuštěním teplé vody "rozhodíte" program praní, program čeká SV a počítá s "namáčením", to zn. že je tam doba praní, než se voda ohřeje na požadovanou teplotu, při teplé vodě tam bude chybět tato doba nebo alespoň její větší část...a při dnešních pračkách s malým množstvím vody a dlouhými časy praní...vyzkoušet můžete, ale u nás se neosvědčilo...

hodnocení

Mám tam jen jeden přívod.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkušenost s tím nemám, ale jak teplá je ta voda? Myslím, že ta pračka vodu neochladí, tak např. na 40 stupňů v ní nevyperete. Zdravím!

doplněno 18.02.15 22:42:

Myslím, že máchání v teplé vodě nevadí.

hodnocení

Vstup teplé vody bych vyřešil třícestným směšovacím ventilem.Když budu prát na 60 nastavím tu samou teplotu vstupní vody.Jak to ale bude např při máchání,

hodnocení

0x

Ono by to šlo,ak vám niekto konštrukčné a zostrojí riadený termoventil napojený a riadený programovacou jednotkou,ktorá podľa nastavenia programu vám určí akú teplú vodu,popripadne na plakanie studenú,vám namieša a napustí.Myslíte,že to by bolo lacnejšie ako tá elektrika na zohriatie vody v práčke?

hodnocení

To právě řeším.TUV vody mám nadbytek,solárko a kotel na TP,tak mi je líto elektriky.Snažím se o úsporu elektřiny.

Niekedy mali staré tatramatky dva vstupy na vodu,možno sa niečo podobné vyrába.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]