Dobrý den.Na nepochozí půdu chci rozvinout isover nebo pod. izolaci.Strop tl. 25cm z hurdisek.Skaldba viz. obr.Jakou min. tloušťku mám použít.Je třeba i folii?
Použil bych pásy z minerální plsti a to min. Dvě vrstvy 8 cm tak, aby se spoje překryly. Pokud chcete investovat, tak mohou být ty vrstvy tři. Možná se vám to zdá hodně, ale podle různých propočtů je 23-24 cm optimální tloušťka. Pozor ale narůznou havěť, myši atd. Fólii bych asi nedával.
Folii v žádném případě,ta má chránit dřevěnně konstrukce proti vlhkosti z obytných prostor,takže nad dřevěnnou konstrukci stropu nesmysl a síla izolace je na vás.Doporučuji DSK stavebniny Opatovice nad Labem a jejich pobočky,mají rozumné ceny i s dopravou.
Dovolil bych si nesouhlasit se všemi, i když jen částečně. by se spoje překryly.***ano správně, ale i přes trány, takže celá plocha. "Dvě vrstvy 8 cm tak," hrozně málo, dejte podle druhu stavby a Vašeho věku alespoň 12+12cm důležitá je lambda (hodnota) izolantu. folii bych dal kontaktní na "přikrytí" izolantu, protože jednou vatu použijete třeba na podkroví a nebudete jí mít zaprášenou přirozeným spadem. Řídká vata slehne, já bych použil čedičovou vatu. 10 km od DSK na sever i na jih seženete třeba i levnější vatu. Vy nebudete dělat pochozí lávku na kontrolu půdy? Co zalétavající sníh? Ukapávající voda z krytiny? Co kondenzace par?
jerry*
Lávku dělat budu, tam nebude problem.Že by zkapávala voda jsem nikdy nepozoroval.Horší to bude s tím sněhem.Občas se stane že drobně nafouká.
vosikac*
Pokud jsem to dobre pochopil a bude se dávat vata mezi trámi nad poter tak 16 cm je dostačující...
jerry*
Ano mezi trámy.
lama*
Dostačující je relativní. Dle mého názoru je dát jen 16 cm škoda, když se to dí zmáknout při jedné práci. Počítejte s tím, že se kvalita izolace může časem zhoršovat. Slehnutí, vlhkost, myši a já nevím co ještě ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.