Nejste přihlášen/a.
Zdravím a přeji krásný den, chtěla jsem čistit pračku, padlo na to půl flašky octa při 60°C, ale bohužel v tom měkkém okraji bubnu je stejný humus, jako tam byl předtím. ![]()
Neví, někdo jak se toho zbavit? Zkoušela jsem samozřejmě hadříkem, ale to asi nebude na dlouho...
Děkuji. ![]()
Přidám nívod, jak čistím pračku já:
krystalickou sodu 1kg rozpustím v 5 literch teplé vody a naliju do pračky. Zapnu na vyvářku 90°C a nechám projet celý cyklus. 4 litry octa do kýble a doplním na 5 a naliju po dokončem cyklu sody do pračky a projedu zase cyklos 90°C vyvářka.
Na těsnění a zybytek pračky použiju buď nejaký odmašťovač ve spreji, je-li tam černá plíseň, tak savo, ne moc. Na závěr vyčistím filtr ...
Smíchá-li se soda o ocet, dojde k neutralizaci a nic z toho není ![]()
Děkuji, vidíte, savo mě ve výsledku vůbec nenapadlo... moc ho nepoužívám, je to dost agresivní svinstvo.
No, těch 60 bylo asi fakt málo, ale říkala jsem si, jestli vyvářka zase nebude moc... u nás se bohužel většinou pere na 40, někdy na 50, minimálně na 60, což má na zanášení pračky určitě vliv.
Dobrý den, je to takové gumové těsnění mezi bubnem a pláštěm pračky? No, půl litru octa a ještě naředěného vodou moc vodního kamene asi neuvolní. To by musel být jen ocet a nechat ho působit dlouho (do druhého dne). Nedělal jsem to, ale asi bych hadřík napustil octem a zasunul do toho prostoru. Zítra potom zkusit vyčistit. Zdravím!
P.S. Je dobré, vždy po vyprání, toto místo hadříkem vysušit a nemělo by se tam nic usazovat.
doplněno 18.02.15 17:21:Zkuste to udělat, jak jsem psal a zítra by to mělo jít vyčistit už lépe (doufejme). A vysušovat po každém praní do sucha. Jo, je to otrava, ale zase nevzniká vodní kámen nebo ta usazenina.
doplněno 18.02.15 17:40:martinaa - když nasypete jedlou sodu do odpadu u umyvadla, zalijete octem, necháte to působit a nepustíte zatím vodu, tak to umí ten odpad vyčistit - pokud dříve špatně odtékal. Na bělení byla šmolka, ale jestli i soda, tak to nevím. Ale, vodu to změkčuje.
A safra... filtr? Asi pohledám návod... u nás doma to totiž nikdo moc neřeší a mě už docela štve, v čem pereme.
Zítra koupím jedlou sodu, ta je dobrá i na bělení, ne?
doplněno 18.02.15 19:58:Ronyx, díky za postřeh ![]()
ja vycistil pracku modrou skalici asi 1/4kilem, v podstate jen pokus, ktery zabral, ale neprejte si tu pracku videt, chtelo to nekolik prani naprazdno a nakych veci z dilny a na doma nez se to uplne vycistilo, abych tam mohl dat bile triko :D
doplněno 18.02.15 20:59:no vsechno bylo hned modre a vonelo jeste mesic jako bazen :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.