Nejste přihlášen/a.
Zdravím a přeji krásný den, chtěla jsem čistit pračku, padlo na to půl flašky octa při 60°C, ale bohužel v tom měkkém okraji bubnu je stejný humus, jako tam byl předtím.
Neví, někdo jak se toho zbavit? Zkoušela jsem samozřejmě hadříkem, ale to asi nebude na dlouho...
Děkuji.
Přidám nívod, jak čistím pračku já:
krystalickou sodu 1kg rozpustím v 5 literch teplé vody a naliju do pračky. Zapnu na vyvářku 90°C a nechám projet celý cyklus. 4 litry octa do kýble a doplním na 5 a naliju po dokončem cyklu sody do pračky a projedu zase cyklos 90°C vyvářka.
Na těsnění a zybytek pračky použiju buď nejaký odmašťovač ve spreji, je-li tam černá plíseň, tak savo, ne moc. Na závěr vyčistím filtr ...
Smíchá-li se soda o ocet, dojde k neutralizaci a nic z toho není
Děkuji, vidíte, savo mě ve výsledku vůbec nenapadlo... moc ho nepoužívám, je to dost agresivní svinstvo.
No, těch 60 bylo asi fakt málo, ale říkala jsem si, jestli vyvářka zase nebude moc... u nás se bohužel většinou pere na 40, někdy na 50, minimálně na 60, což má na zanášení pračky určitě vliv.
Dobrý den, je to takové gumové těsnění mezi bubnem a pláštěm pračky? No, půl litru octa a ještě naředěného vodou moc vodního kamene asi neuvolní. To by musel být jen ocet a nechat ho působit dlouho (do druhého dne). Nedělal jsem to, ale asi bych hadřík napustil octem a zasunul do toho prostoru. Zítra potom zkusit vyčistit. Zdravím!
P.S. Je dobré, vždy po vyprání, toto místo hadříkem vysušit a nemělo by se tam nic usazovat.
doplněno 18.02.15 17:21:Zkuste to udělat, jak jsem psal a zítra by to mělo jít vyčistit už lépe (doufejme). A vysušovat po každém praní do sucha. Jo, je to otrava, ale zase nevzniká vodní kámen nebo ta usazenina.
doplněno 18.02.15 17:40:martinaa - když nasypete jedlou sodu do odpadu u umyvadla, zalijete octem, necháte to působit a nepustíte zatím vodu, tak to umí ten odpad vyčistit - pokud dříve špatně odtékal. Na bělení byla šmolka, ale jestli i soda, tak to nevím. Ale, vodu to změkčuje.
A safra... filtr? Asi pohledám návod... u nás doma to totiž nikdo moc neřeší a mě už docela štve, v čem pereme.
Zítra koupím jedlou sodu, ta je dobrá i na bělení, ne?
doplněno 18.02.15 19:58:Ronyx, díky za postřeh
ja vycistil pracku modrou skalici asi 1/4kilem, v podstate jen pokus, ktery zabral, ale neprejte si tu pracku videt, chtelo to nekolik prani naprazdno a nakych veci z dilny a na doma nez se to uplne vycistilo, abych tam mohl dat bile triko :D
doplněno 18.02.15 20:59:no vsechno bylo hned modre a vonelo jeste mesic jako bazen :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.