Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha terasy

Od: indiska* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěli bychom letos dodělávat terasu a přemýšlíme, co udělat za povrch, jaké řešení by bylo nejlepší? Nevíme, jestli jít do kamene, dřeva, nebo ještě něčeho jiného. Díky za reakce ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mám dřevo, konkrétně modřín. Po 5 letech údržby v hrozném stavu. Ještě jsem to naposledy předělal (40% pryč) a pak už to půjde celé. Pořizovací cena byla si 25tis, teď oprava přes 10tis. Plocha asi 25m2. Je to bez přístřešku.

Pokud dřevo, tak jedině tropické. Pokud netropické pak jedině s příměsí plastu. Nejsem toho zastáncem, ale je to jedno z mála zajímavých řešení.

Dřevo je fajn, že když je rozpálené od slunce jde po něm chodit a rychle pod nohou vychladne. To kámen pálí jak kamna furt.

až dám pryč dřevo, chci plochu vylít beronem ze sklonem, udělat žlábek na odvod vody a na to položit obyčejnou betonovou dlažbu 40x40 na volno. Sice to bude pálit, ale je to bezúdržbové a poměrně levné.

Podlaha terasy

lucie*
hodnocení

0x

Známí mají na terase toto topstone.cz/... ,další si to dali na balkon a teď se rodiče chystají udělat si příjezdovku.Odkaz je jen na ukázku,určitě byste si ve svém okolí našel svou prodejnu.Povrch jim nenamrzá,balkon i terasu si dělali sami,bez firmy a vypadá to parádně

hodnocení

0x

Osobně se chystám na terasu z WPC... dřevo jsem vyloučil kvůli údržbě a beton/dlažba u mě nepřipadá v úvahu jelikož terasa bude cca 50cm nad zemí.

Takže co tak koukám po wpc tak i po několika letech vypadá stále pěkně a bez jakékoli údržby. Sice to trošku vybledne ale nic drastického.

mp*
hodnocení

0x

Nedávno jsem se tímto problémem také zabýval. U mě nakonec vyhrála cena. Dřevěná podlaha z exotického dřeva více než 2000 kč/m2, modřínové dřevo asi 1200 kč/m2, imitace dřeva z plastu asi taky tak. Nakonec jsem vybral dlažbu od Presbetonu za 500 kč/m2. Nejlepší cenu jsem pak našel v Hornbachu. Pro inspiraci mě nejvíc pomohla návštěva jejich "centra inspirace". Byl jsem v Nespekách. Na jejich stránkách jsem našel ještě i další - Pardubice, Olomouc, Hranice. Mají tam vzorky dlažeb pěkně udělané, včetne vzorů. Jelikož nepoužívám architekta, tak mě to dost pomohlo.

tohle mě čeká, neměl byste fotku?

mp*

Nevím jesti myslíte fotky z té vzorkovny Presbetonu v Nespekách. Tam jsem bohužel nefotil. Rozhodli jsme se na místě. Dobré je, že tam mají k dlažbám zakomponované všechny myslitelné doplňky - zídky, obrubníky, lavičky atd. (mít víc prostředků tak bych si tam uměl vybrat). Pěkná vzorkovna na inspiraci na terasu - tentokrát ve dřevě je firma Vladeko z Tachlovic (Praha - západ). Taky velmi pěkné ale zase nad mé možnosti.

sissinka*
hodnocení

0x

No my máme teda dlaždičky, které vypadají jako kámen, ale třeba sousedi mají jakoby dřevo, ale mám pocit, že je to umělé a vypadá to taky moc pěkně :)

fukna*
hodnocení

0x

My jsme loni dělali terasu a okolí bazénu z biwoodu, jakoby spojení dřeva a plastu...

indiska*
hodnocení

0x

Jeeee, díky za tolik reakcí, my jsme se už tak nějak koukali a taky se nám zalíbilo něco mezi dřevem a umělinou, něco na styl toho biwoodu, tak uvidíme, co z toho nakonec vzejde ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]