Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linoleum s filcem

Od: atrama® odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu. Chceme na podlaze zrušit koberec a položit lepší lino s filcem. Nějak se v tom na netu ztrácím, proto se obracím na osobní zkušenost tady na poradně...Ptám se jestli tu je někdo, kdo s tím má zkušenost v domě, jestli to potom není moc studené proti koberci. Podlahové topení nemáme, a v obýváku chceme potom položit jen kusový koberec pod stůl u sedací soupravy. Poraďte mi případně, jaké lino je nejlepší, vím, že to nebude levné, ale rozhodli jsme se kvůli pejskovi, lepšímu úklidu. Celý život máme koberce, lino jen v kuchyni a dlažbu na chodbách a koupelnách...Ještě jsme přemýšleli o marmoleu, ale jedná se o velkou plochu a to už by vyšlo na horentní částku. Představujeme si lepší průměr. Případně, kdo jste to dělal,na kolik tak vyjde jedna místnost o 20 m čtverečních? Chceme to postupně dělat ve 3 místnostech, takže to bude asi 75m čtverečních, což je takový slušný byt. Děkuji za zkušenosti, rady a odkazy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Měnil jsem linoleum asi před deseti roky v kuchyni.

Dávali jsme napřed asi 2mm silnou vrstvu textílie a potom jsme na to pokládali asi 2mm "tenké" linoleum. Kromě několika proražených míst, kde nám spadl kastrol nebo nůž, tak lino slouží dodnes.

Asi před rokem si brácha kupoval linoleum a dnes už se lino s filcem asi nedělá. Linoleum má horní pevnější vrstvu a dolní pěnovou vrstvu. Tyto vrstvy ale nejsou oddělené.

Tepelná pohoda na nohy je velmi dobrá. Toto ale záleží na místnosti o patro níže. Pokud je tam nevytápěná vlhká místnost (pod podlahou obýváku), tak ta polaha bude studená s jakýmkoliv materiálem.

Cenu si vůbec nepamatuju, ale střelím od pasu asi 400Kč za metr čtverečný. Cenu si musíš upřesnit návštěvou obchodu s podlahovými krytinami nebo obchodního centra.

Rozhodně investuj do filcových podložek na jednotlivé kusy nábytku.

Koberec bych do takové místnosti už nedával (ani pod stůl u sedací soupravy), ale toto rozhodneš až tan budeš mít položený lino.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, uchopím Váš dotaz asi trochu jinak. Zdá se, že důležitý faktor při rozhodování je Váš pejsek. Pejsek má drápky a pokud se o ně majitel nestará, tak zvláště u pejska v bytě, mohou být dost dlouhé a ostré. Takže, např. plovoucí podlaha nebo i lino dostanou zabrat a jsou potom poškrábané. Měl jsem v bytě lino s filcem (kuchyně a předsíň) na betonové podlaze. Na pohled je to studené (to koberec ne), ale udržuje se dobře. Nepíšete, jaká je ta Vaše podlaha a to je asi důležité. Můžete volit lino, koberec (možná raději zátěžový), korek, parkety nebo plovoucí podlahu (dřevo nebo laminát). Ale, asi také podle využití místností. Zdravím!

doplněno 17.02.15 15:10:

Poškrábanou plovoučku od dlouhých drápků pejska jsem viděl na vlastní oči. Jinak je mně vcelku lhostejno, jak to nazve nějaký kolemjdoucí. A také to není předmětem otázky.

aroff

Ten kolemjdoucí je tady registrován 2080 dnů oproti vašin 768 *klik*. Jen prostě nemůžete skousnout jak jsem odhalil vaše plácání s těmi pruhy.Zdravim

hodnocení

0x

Já jsem měnila lino vloni, koncem léta. Ty s filcem se už snad ani nedělají. Nenašla jsem je ani na netu, ani v prodejnách. Po dloíuhém vybírání jsem našla a koupila tohle: levnekoberce.eu/... Je v několika šířkách. Je to vlastně nejkvalitnější, zátěžové, vysoké, těžké a měla jsem kliku bylo v akci. I tak, do kuchyně 3x4m to bylo za necelých 4.000 kč. *plac* Mám plynové topení a u země je chladno. Musím vám říci, že lino chladné opravdu je. U linky mám z IKEA podložku, takovou, co se dává do koupelny. Šlápnutí vedle je citelné. ;) Do bytu bych lino nedávala, raději jsem naučila psa čekat před bytem, dokud ho nešoupnu do vany a nožky neopláchnu. Také dobrý vysavač je nutností. ;)

aroff

Dělají se stále, já jsem ho pokládal dva dny před vánocema a kupoval jsem ho tady. eamadeo.cz/...

atrama® to lino je teplejší než plovoučka, ale jasně že koberec je malinko teplejší. To že by na plovoučce nebo PVC pes udělal škrábance, je ůplná hvadina, Máme dvě čubyny a před výměnou tam byla plovoučka a nic jí nebylo, jen byla studená.V kuchyni bylo lino a ani na něm za cca 15 let nebylo nic. Do plovoučky bych už určitě nešel.

mot
hodnocení

0x
Mame nejake kvalitnejsi pvc, tusim gerflor to byl. Vyhoda je, ze po promacknuti treba tezkym nabytkem se zase vrati zachvilku zpatky do rovna.
Cena byla tusim 1000kc/m, ale to bylo an klic - se sundanim stareho lina, zbrouseni betonu, nalepeni noveho a nove listy
S filcem se porad dela, treba ten gerflor ma...pry pro vyrovnani drobnych nerovnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]