Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protékající napouštěcí ventil WC

Od: zabeva odpovědí: 11 změna:

Týden namontovaný nový boční napouštěcí ventil po odstávce vody a znovu puštění vody, neustává napouštění vody do nádrže i po naplnění a tím i silný odtok do mušle-starý typ WC. Ventil odmontován, profouknut, zkontrolováno zanesení i těsnění. Nic nepomohlo stále to protéká. Nevím jak na to? Prosím poraďte.Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Tenhle typ 2443, dost zlobí a radši bych pořídil takový ten (typ nevím), co se u něj výška plováku nastavuje takovou červenou tyčkou. Jejím pootáčením plovák sjíždí níž nebo výše. Před namontováním jakéhokoliv, se doporučuje přívodní trubičku puštěním vody vypláchnout od usazenin a drobných kousků vodního kamene a písku. Jinak to hned poškodí i nový ventil.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Zabevo, může tam být i potíž s posunutým plovákem. Vysleduj, po napuštění, jestli se ponoří. Pokud ne, sešroubuj ho dolu. Aby vypnul dřív, než začne voda přetékat do mísy. Měl by vypnout i při jeho zvednutí prstem nahoru. Lehce a pohne se dolů. Poreferuj co zabralo. Dík a ahoj.

zabeva
hodnocení

Žádné sešroubování ani posun nepomáhá, nereaguje. Nemůže to být tlakem vody? Nejspíše koupím další ventil.

hodnocení

0x

Skuste ho ešte raz rozobrať a na sucho poskladať,potom namontovať,ak nebude fungovať kúpiť nový.

hodnocení

0x

Zastavte přívod vody a jestli bude voda i po odstavení vody vytékat do mísy, pak je špatné těsnění dole v nádržce, pod válcem který má dvě funkce. Bůsobí jako přepad a těsní výtok. ;) Jestli je problém jen v napouštěcím ventilu, netrapte se hledáním a čištěním a výměnou těsnění. Kupte úplně nový celý ventil. V železářství za míň, než 150 kč. Výměna je velice snadná a bude klid další desetiletí.

doplněno 17.02.15 07:04:

tesneninyvlt.cz/... Bez problémů i u vás v železářství :)

zabeva
hodnocení

Ten ventil je nový týden. Po zastavení vody nic neprotéká.

dejte typ vašeho ventilu, zkusíme společně rozebrat kritická místa, kde může být nečistota (po zastavení a novém puštění vody)...

doplněno 17.02.15 10:56:

nákres - složení je tady (ale asi byl i přibalen)

triker.cz/...

pokud fungoval před odstávkou vody a nyní ne, bude ještě někde

1.přicpán

2.drhne některá část

3.chybně složen

4.špatně seřízen

pokud bude bude čistý, nebude drhnout, dobře složený, seřízený - asi nezbude, než reklamovat...

zabeva
hodnocení

ventil T-2443 je týden nový, rozebraný, prohlédlý byl - jednou to funguje podruhé ne.

Klidně reklamujte. Úplně klidně ho zaneste zpět.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.S tímto napouštěcím ventilem jsem měl časté problémy taky.Čistil jsem ho skoro měsíčně/měli jsme měkkou vodu/ .Kupoval jsem několikrát nový.Ohříval jsem ocet a díly nechal ponořené.Lepší je záchod bez tohoto krámu co se rychle zanese.

figurek*
hodnocení

0x

píšete jednou funguje, podruhé ne. Toto některé ventily někdy dělají, když nejsou namontované přesně kolmo. Mrkněte se, jak je na tom ten váš a zkuste jej trochu pootočit. Možná by taky pomohlo mu namáznout ten pant páky od plováku.

Měl jsem váš ventil doma a několik let mi fungoval bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]