Nejste přihlášen/a.
Vymylela jsem si, že bych chtěla takovou hrubou, nebo škrábanou (nevím, jak to správně pojmenovat), ne tu typickou hladkou stěnu v obývacím pokoji . Netuším, na co bych se měla v krámě zeptat, nebo si to udělat nějakým způsobem doma. Poradíte mi?Děkuji
Alenko, jednoduchá rada, žádejte ve Vašem okolí rýhovanou omítku. Pak si vyberte asi z 50 možností, co se v okolí dodává. Vypůjčíte si domů vzorník odstínů a po několikati dnech vybírání si probarvenou omítku necháte namíchat. Nejdéle druhý den si jí odvezete.
dobry den zrnitosti u techto omitek je od 1 mmdo 3mm dela to hodne firem je to tenkovrstva omitka ktera se natahuje a pak se dodelava plastovym hladitkem pod tim muze byt i stuk a penetrace ktera se rozdela s vodou a muzete ji nastrikat pod to nebo natrit a pak muzete natahovat u hasitu jsou to omitky ktere konci na putz muzete rict i skrabanou omitku
doplněno 02.06.09 19:17:jeste jsem zapomel napsat ze jsou jeste probarvene a neprobarvene
Koukněte třeba sem: het.cz/... ale odkazů co se těchto i podobných materiálů týká je nespočetně.Pokud zajdete do stavebnin,ochotně vám jistě poradí podle vašich představ a navíc tam určitě mají vzorkovnice na ukázku toho či onoho materiálu takže se nemáte čeho bát.Ptejte se třeba na MNICHOVSKOU OMÍTKU,tento název se používá nejčastěji mezi lidmi a pracovník vás již navede k materiálům co pro vás budou nejvhodnější.Na práci doporučuji pozvat někoho kdo tomu opravdu rozumí,ne vždy je pravdou jak je často používáno že na tom nic není.Případná nerovnost stěn může mít katastrofální následek na vzhled a berte v potaz že se to nedá opravit po vytvrdnutí,každý spoj je vidět a jedinou možností je to přetřít což i tak sebere dílu na kráse.Materiálů je opravdu spousta,nic levného to také není tak vybírejte v klidu a s rozumem.Pokud máte na stěně praskliny,je důležitá PERLINKA která se dává do lepidla ale to už vám jistě poradí odborníci v prodejně či pozvěte své šikovné známé.Mnoho zdarů přeji
ještě mě napadla další z mnoha možností ale to má své pro a proti.K tomu se používal štuk,dnes je to KERAŠTUK a dříve se používal název KERZAPET.Je to v 50kg pytlích ve vláčném polo tekutém stavu s příměsí disperze.Suchý štuk nedoporučuji,hrozně praská při větších vrstvách.A teď k popisu: určitě jste o tom již slyšela,říkalo se tomu krápníky a tak různě co si lidé vymysleli.Štuk nanést na natahovák,přitlačit ke stěně,natahovákem pootočit a odtrhnout od stěny a tak pořád dokola napojovat do sebe.Také nic jednoduchého pro méně zručné avšak nic složitého pro ty šikovnější ale to už nechám na vás.Lze krápníky vytvořit větší i menší.Na menší použijte kulatou či hranatou štětku,tu namočíte do štuku a šup s tím na stěnu.Fantazii se meze nekladou a právě tento postup je nejlevnější,krásně to přebílíte a je to.Jediný co je na tom nejhorší je ta piplačka.Takže přeji štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.