Cukrová vata, co dělám špatně?

Od: Datum: 16.02.15 14:46 odpovědí: 11 změna: 16.02.15 22:09

Ahoj, už jsem zde psal, že si doma vyrábím stroj na cukrovou vatu. Všechno vcelku mám, ale vaty se dělá strašně málo a spotřeba cukru je dost velká. NAvíc lezou dosti hrubá vlákna a to mám v nádobce malé dírky vrákem 2 nebo 1,5... zahřívám to zespoda plamenem. Když dám větší, pálí se to, když malý tak z toho nic neleze. Tu nádobku jak tu někdo radil z plechovky od piva je sice dobré, ale strašně rychle se to znehodnotí častým ohřevem. Netuším, kde dělám chybu.

Nemůže to také být motorkem?Mám z vysvače a netuším kolik má otáček a na vatu profi stroje mají okolo 1400

doplněno 16.02.15 15:06:

Ještě by mě zajímalo, kde vzít z čeho nebo kde koupit nějaký malý elektromotorek.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.02.15 15:48
avatar

Řekl bych, že to bude tím vrtákem. Chce to opravdu jemnoucké dirky, i tich 1,5mm je dost, udělal bych to jehlou. Elektromotor bych vzal z vrtačky

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klaban*
Datum: 16.02.15 15:59

Já ty díry dělal i jehlou a stejnak to bylo furt to samé. Tady jsem našel video a chlap tam má poměrně velké dírky ve dvou řadách a dělá mu to pěkně


v 1:35

já tam mam dírky ve třech řadách

Datum: 16.02.15 16:36
avatar

Já se jen zeptám, proč to vyrábíte? Jestli chcete prodávat vatu na pouti, neměl byste mít nějaký certifikát od hygieny, že je ten přístroj bezpečný a splňuje nějaké normy?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klaban*
Datum: 16.02.15 16:57

A kde píšu, že to chci prodávat po poutích?Mám to pro svoje použití doma.

Datum: 16.02.15 16:43

vyzkoušel bych ten Váš "buben" chytit do vrtačky a otestovat v jestli bude mít vliv rychlosti otáček na velikost vlákna.

nicméně myslím si že bude problém v tom "bubnu"... velké dirky, nevhodný tvar atd... dejte sem nějaké fotky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klaban*
Datum: 16.02.15 17:22

přikládám foto

Od: klaban*
Datum: 16.02.15 17:24

další

Datum: 16.02.15 18:55

dle mého názoru máte velké dirky a pokud ste je vytvářel směrem zvenku dovnitř, tak budou mít i na krajích otřepy.

doplněno 16.02.15 19:57:

Ano otřep bude bránit plynulému vytékání cukru, který tak vyteče až když ho je roztaveného hodně a velká dirka mu ktomu jen pomůže.

Takže proto máte tak velkou spotřebu cukru a tolik cukru nalepeného na stěnách mísy.

Stejně tak je důležité aby plamen hořáku nesměroval na "dirky" ale na spodní část bubnu. Jakmile hořákem trefíte dirku, tak cukr který se bude snažit protlačit ven, místo aby ztuhnul a vytvořil vlákno tak se opět roztaví a jako kapka se rozplácne na stěně mísy.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: klaban*
Datum: 16.02.15 19:24

Ano, dělal jsem ty díry zvenku dovnitř, takže otřepy asi nějaké mají, ale jak otřepy s vlákny vaty souvisí?

Datum: 16.02.15 19:43
avatar

Otřep může bránit roztavenému cukru protéct ven.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klaban*
Datum: 16.02.15 22:09

aha, no vidíte, to by mohl být můj problém. O víkendu to tedy zkusím vyladit, jestli to pomůže. Kdyby ano, bylo by to super. Déky moc za radu.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.