Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrová vata, co dělám špatně?

Od: klaban* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, už jsem zde psal, že si doma vyrábím stroj na cukrovou vatu. Všechno vcelku mám, ale vaty se dělá strašně málo a spotřeba cukru je dost velká. NAvíc lezou dosti hrubá vlákna a to mám v nádobce malé dírky vrákem 2 nebo 1,5... zahřívám to zespoda plamenem. Když dám větší, pálí se to, když malý tak z toho nic neleze. Tu nádobku jak tu někdo radil z plechovky od piva je sice dobré, ale strašně rychle se to znehodnotí častým ohřevem. Netuším, kde dělám chybu.

Nemůže to také být motorkem?Mám z vysvače a netuším kolik má otáček a na vatu profi stroje mají okolo 1400

doplněno 16.02.15 15:06:

Ještě by mě zajímalo, kde vzít z čeho nebo kde koupit nějaký malý elektromotorek.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dle mého názoru máte velké dirky a pokud ste je vytvářel směrem zvenku dovnitř, tak budou mít i na krajích otřepy.

doplněno 16.02.15 19:57:

Ano otřep bude bránit plynulému vytékání cukru, který tak vyteče až když ho je roztaveného hodně a velká dirka mu ktomu jen pomůže.

Takže proto máte tak velkou spotřebu cukru a tolik cukru nalepeného na stěnách mísy.

Stejně tak je důležité aby plamen hořáku nesměroval na "dirky" ale na spodní část bubnu. Jakmile hořákem trefíte dirku, tak cukr který se bude snažit protlačit ven, místo aby ztuhnul a vytvořil vlákno tak se opět roztaví a jako kapka se rozplácne na stěně mísy.

klaban*
hodnocení

Ano, dělal jsem ty díry zvenku dovnitř, takže otřepy asi nějaké mají, ale jak otřepy s vlákny vaty souvisí?

Otřep může bránit roztavenému cukru protéct ven.

klaban*
hodnocení

aha, no vidíte, to by mohl být můj problém. O víkendu to tedy zkusím vyladit, jestli to pomůže. Kdyby ano, bylo by to super. Déky moc za radu.

tomibender*
hodnocení

0x

Řekl bych, že to bude tím vrtákem. Chce to opravdu jemnoucké dirky, i tich 1,5mm je dost, udělal bych to jehlou. Elektromotor bych vzal z vrtačky

klaban*
hodnocení

Já ty díry dělal i jehlou a stejnak to bylo furt to samé. Tady jsem našel video a chlap tam má poměrně velké dírky ve dvou řadách a dělá mu to pěkně

v 1:35

já tam mam dírky ve třech řadách

pohanka*
hodnocení

0x

Já se jen zeptám, proč to vyrábíte? Jestli chcete prodávat vatu na pouti, neměl byste mít nějaký certifikát od hygieny, že je ten přístroj bezpečný a splňuje nějaké normy?

klaban*
hodnocení

A kde píšu, že to chci prodávat po poutích?Mám to pro svoje použití doma.

hodnocení

0x

vyzkoušel bych ten Váš "buben" chytit do vrtačky a otestovat v jestli bude mít vliv rychlosti otáček na velikost vlákna.

nicméně myslím si že bude problém v tom "bubnu"... velké dirky, nevhodný tvar atd... dejte sem nějaké fotky.

klaban*
hodnocení

přikládám foto

Cukrová vata, co dělám špatně?
Cukrová vata, co dělám špatně? #2
Cukrová vata, co dělám špatně? #3
klaban*
16.02.15 17:24
hodnocení

další

Cukrová vata, co dělám špatně? #4

endrju306
hodnocení

0x
Já jsem použil motor z větráku z mikrovlnky a spodní část plechovky od crazy wolfu a dírky jsem udělal 1mm vrtákem a zezpod jsem udělal dírku o velikosti vývodu z motoru přesně uprostřed a přidělal jsem to součástkami ze stavebnice Merkur a k motoru jsem přidělal vlastno ručně vyrobenéj omezovač rychlosti a vypínač jede to na 220V ze zásuvky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]