Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už jsem zde psal, že si doma vyrábím stroj na cukrovou vatu. Všechno vcelku mám, ale vaty se dělá strašně málo a spotřeba cukru je dost velká. NAvíc lezou dosti hrubá vlákna a to mám v nádobce malé dírky vrákem 2 nebo 1,5... zahřívám to zespoda plamenem. Když dám větší, pálí se to, když malý tak z toho nic neleze. Tu nádobku jak tu někdo radil z plechovky od piva je sice dobré, ale strašně rychle se to znehodnotí častým ohřevem. Netuším, kde dělám chybu.
Nemůže to také být motorkem?Mám z vysvače a netuším kolik má otáček a na vatu profi stroje mají okolo 1400
doplněno 16.02.15 15:06:Ještě by mě zajímalo, kde vzít z čeho nebo kde koupit nějaký malý elektromotorek.
dle mého názoru máte velké dirky a pokud ste je vytvářel směrem zvenku dovnitř, tak budou mít i na krajích otřepy.
doplněno 16.02.15 19:57:Ano otřep bude bránit plynulému vytékání cukru, který tak vyteče až když ho je roztaveného hodně a velká dirka mu ktomu jen pomůže.
Takže proto máte tak velkou spotřebu cukru a tolik cukru nalepeného na stěnách mísy.
Stejně tak je důležité aby plamen hořáku nesměroval na "dirky" ale na spodní část bubnu. Jakmile hořákem trefíte dirku, tak cukr který se bude snažit protlačit ven, místo aby ztuhnul a vytvořil vlákno tak se opět roztaví a jako kapka se rozplácne na stěně mísy.
Ano, dělal jsem ty díry zvenku dovnitř, takže otřepy asi nějaké mají, ale jak otřepy s vlákny vaty souvisí?
Řekl bych, že to bude tím vrtákem. Chce to opravdu jemnoucké dirky, i tich 1,5mm je dost, udělal bych to jehlou. Elektromotor bych vzal z vrtačky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.