Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit odpad u sprchového koutu

Od: danyb* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo, jak se rozebírá a čistí odpad u sprchového koutů? Po 3 měsících mám pocit, že voda pomalu odtéká a hromadí se v nízké vaničce. Jde nějak rozebrat odpad? Děkuji za radu. Dany

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Než bych se pouštěl do rozebírání, zkusil bych to po dobrém. Nasypat několik lžic hydroxidu sodného a zalít vřelou vodou (bacha, bude to nespokojeně bublat a prskat).

doplněno 16.02.15 15:17:

Zmíněný Krtek je vlastně také hydroxid sodný, ale v pěknější krabičce a za dvojnásobnou cenu *placni*

2babajaga*
hodnocení

1x

1-2 prášky do pečiva a asi 1/2l octa nalít do odpadu a nechat tak půl hodinky.Čistím tak odpad u vany a funguje to spolehlivě.

lucie*
hodnocení

0x

Určitě než hned rozebírat, první zkusit krtka cistice-odpadu.heureka.cz/... ten mi neprskal ani nesmrděl.Pak jsou různé druhy hydroxidu(v každé drogerii) já měla hydroxid z DM a byl hodně cítit ve vzduchu a bublal.(mám dvě kočky,tak jsem je musela zavírat do pokoje,protože je to lákalo,ale asi by je to přiotrávilo)...za mě,krtek nejlepší.

doplněno 16.02.15 15:33:

...jasně, je to název používaný odjakživa a neprská,nesmrdí,jinak v nich samozřejmě rozdíl není:)

pb®

Nepřiotrávilo, ale poleptalo. Jsem také pro hydroxid, ať už sodný nebo draselný, prodávaný pod jakýmkoliv obchodním názvem. Když se mi nechce sypat hydroxid, naleju do odpadu Domestos nebo zkrátka cokoliv s chlornanem sodným.

hujer123*
hodnocení

0x

K sifonu u sprchového koutu se dá dostat zhora. Odstranit mřížku, vybrat nečistoty, případně použít chemii. Když sem dáte detailní foto, lze poradit, jak konkrétně se dostat dovnitř.

uska*
hodnocení

0x

Také zvleží kde končí váše odpadní vody . Pokud v kanalizaci, tak je to jedno. Máte-li ČOV, tak na chemii zapomeňte. Používám sodu nebo prášek do pečiva. Vždy několik kusů a nasypu na noc.

hodnocení

0x

taky záleží, z jakého materiálu je vanička vyrobena, zda smaltovaná, akrylát, umělý kámen (litá), porcelán; např.. u umělého kamene je problém s běžnými čističi odpadu, z návodu k čištění: Nevystavujte výrobek působení kyselin, čpavku, chlóru, čističe odpadu ani barviva na vlasy.

siko.cz/...

asi dost těžko zabráníme potřísnění čističem odpadů vaničky kolem sifonu...jsou pro to určeny speciální čističe pro umělý kámen, akrylát...nebudu uvádět konkrétní, lze lehce najít v nabídce prodejců...nechci propagovat dražší chemii, ale mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že běžný čistič odpadu nadělá na vaničce víc škody než užitku...u smaltu a keramiky použijte , co máte po ruce...

hodnocení

0x

Odšrubujte to vičko a vyčistite to od vlasou,nič iné tam po troch mesiacoch nebude.

figurek*
hodnocení

0x

přesně jak zaznělo nahoře, nic nerozebírejte, protože potom budete mít problém kout poskládat dohromady.

Zkuste odpad protáhnout louhem. Už jsme zde několikrát rozebírali, jak se to dělá. Horkou vodou propláchnout, nasypat trochu louhu, přelít vařící vodou. Celou tuto proceduru podle potřeby ještě jednou či dvakrát opakovat.

Jediný nebezpečný okamžik může nastat právě tehdy, když přeléváte louh vařící vodou. Někdy prskne z odpadu dost vysoko nahoru. Ale není nutné panikařit. Při troše opatrnosti se vám nestane.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Po třech měsících bych si dokonce troufnul tvrdit, že odpad může být špatně udělaný.

mopet*
hodnocení

0x

Záleží jaký máte odpad. Já mám takové to velké chromované kolco v rohu a to stačí potáhnout nahoru (jde trochu ztuha), obrat vlasy, vyčistit takový kelímek a je zase to složit. Taky to tak jednou měsíčně dělám. Nic tam neleju.

danyb*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Přesně takový sprchový kout máme. Na co máme dávat pozor. Pokud myslíte zvednou kolo, což je chromované kolečko, tak to vyndáváme pokaždém mytí vlasů. Ptám se na "kelímek" co tím myslíte. Děkuji za odpověď.

Dany

Kelimek je mysleno sitko, co je v melkych odpadech. Vyndat a vycistit.

mopet*
Pod tím chromovanym kolcem je takový jakoby kelímek jde vytáhnout lehce dvěma prsty on tam má funkci pachové zabrany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]