Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lis na petlahve

Od: gabka* odpovědí: 12 změna:

Přemyšlím, že našim seniorům koupím lis na petlahve, přeci jen je už bolí každé ohnutí pro sešlapanou lahev. Co myslíte má to pro staršího člověka využití?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ani nevím, že něco takového existuje, ale zeptejte se přímo budoucího uživatale. Pokud už to někdo vyrobil, nehanil bych učel tohoto zařízení, ale nevím, jak přesně vypadá. Vše je o vlstní potřebě uživatele. Pokud kupují minerálky a balené vody, tak to asi není od věci.

doplněno 18.02.15 12:36:

mj. existuje v ceně ("jen") kokolo 250,-, to asi není nutné zde diskutovat zda koupit či nekoupit. M.

hodnocení

0x

Pre to množstvo na deň asi veľmi nie.Ja ich trochu odskrutkujem a stlačím pod pazuchou alebo lakťom o bok a nasledne zašroubujem a ona ostane tak zlisovaná.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad také záleží na tom, jestli to bude využité a jak často. Je to další přístroj do domácnosti, možná nebude ani moc využíván a také by snad nebyl problém ty PETky nechat občas hromadně sešlapat někým mladším z rodiny - taková výpomoc seniorům.

Zdravím!

zztop*
hodnocení

0x

Já třeba pet lahve nemačkám vůbec. Je to taky řešením.

paw*
hodnocení

0x

Pokud starsi clovek je zvykly flasky slapat, tak asi oceni jiny zpusob, jak jim minimalizovat objem. Doporucuju Ecopress Mame jej a celkem spokojenost. Jen to chce privrtat do dobre zdi ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je to zbytečné a smrdí z toho smrad pod nos. Ať si tu flašku sešlapávají dál a zadarmo s povoleným víčkem a k tomu sebrání jim pořiďte dalekonosné kleště. Takový drapáček.Ten lis stojí od 800 do asi 1650 Kč. Dělají to ve více provedeních a obě jsou na nic. Taky šlapu jako šílenej.

doplněno 16.02.15 20:28:

Ahoj. Známá dělala ve stáčírně minerálních vod a přinesla mi tu Preformu. Vypadalo to jako malý vybrátor. Průměr tak 2cm a délka asi 10-12cm. I když to má normální hrdlo se závitem, jako běžná PETka, málo kdo to na první dobrou poznal. Určitě se to do původní velikosti nedá vrátit. Ta preforma má sílu stěny asi 2.5-3 mm. Co by se s tou flaškou muselo dít, aby se zase scvrkla do původní velikosti?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ti jde o minimalizaci objemu PET lahví za každou cenu,pak zkus ohřátí každé nad plamenem plynového sporáku.

JABRAKA

tak to bych opravdu nezkoušel - je to nebezpečné.

jabraka*

Proč by to mělo být nebezpečné?Lákev je za teploty 180 st C vyfouknuta z trubky asi 4 cm ,do formy a zchlazena.Po zahřátí na tuto teplotu se vrátí zpět do trubky.

JABRAKA

při neodborné manipulaci s hořlavým materiálem nad plamenem sporáku je zde nebezpečí požáru.

majsterjoe*

Preforma na výrobu PET láhví má o něco více cm než 4 a rozhodně při zahřátí PET láhve nefunguje její navrácení do původní podoby. Krom toho je to zbytečná a nebezpečná práce.

lucie*
hodnocení

0x

My to měli první v práci a hned mě napadlo,že by se to mým starým rodičům líbilo.Pak jsem na to zapomněla a po nějáke době mi otec nadšeně ukazoval co si koupili.Takže jsem pro,mí rodiče(důchodci) z něj mají radost,pijí hodně magnesky(kvůli zdraví)takže jej využijí a místo nezabírá(je za dveřmi na zdi).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]