Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká protihořlavá deska?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Nemá zde někdo nějaký nápad, co dát mezi mini-troubu a linku? Trouba - boční stěny - je dost horká. Mezi troubou a linkou je asi 4cm místa. Hloubka trouby je kolem 45cm. Výška od země kolem 60cm. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

3x

Elektrikáři Cemvin používají proto že jde o normovaný materiál. Pokud nepotřebuješ vyhovět normám, prohoření hodně odolá i sádrokarton a kousky, jaké potřebuješ, se vyhazují a válí se téměř všude.

souhlas - pokud nejde o nutnost podle norem (tam bych doporučil Kalcium-silikátovou desku), pak stačí červený sádrokarton, případně i ten obalit alobalem :)

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
kdysi se na tohle používaly azbestocementové desky. Jejich náhrada je dnes vláknocementová d/.... Kde se to nechá koupit v malém množství vám poradit neumím, ale běžně tyhle desky používají elektrikáři pod vypínače, zásuvky a pod. Takže zkusit se třeba poptat u nějaké elektrofirmy.

hodnocení

2x

Používají se deska potažené hliníkovou fólií, které odrážení teplo. Může se i napepit hliníková fólie nelepená na protější stranu. Nechá se to sehnat ve speciálce na kamna nebo ve stavebninách. Cemvin bych nepoužíval. Je sice nehořlavý, ale pro jiné účely.

jabraka*
hodnocení

0x

Vyhoví deska Cetris,pro lepší účinnost polepit hliníkovou folií

JABRAKA

hodnocení

Nechal jsem si uříznout ve firmě sádrokarton ( více jak 1cm silný ) a nalepil jsem jej na boční stěny linky. ÚČEL TO SPLNÍ.

Celkové náklady do 50 Kč.

Koukal jsem po obchodech na jiné možnosti a vše jiné šílené ceny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]